Emniyet Müdürlüğü poligonunda meydana gelen patlamada ağır yaralandıktan sonra Malatya'da tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden bekçi İsmail Kuyzu (54), görev yaptığı İl Emniyet Müdürlüğü'nde düzenlenen törenle son yolculuğuna uğurlandı.

İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi yanık ünitesi'nde yaşamını yitiren 5 çocuk babası Kuyzu'nun cenazesi, Adli Tıp Kurumu Malatya Grup Başkanlığı morgundaki işlemlerin ardından karayoluyla memleketi Kahramanmaraş'a getirildi.

Emniyet Müdürlüğü bahçesinde düzenlenen törende, saygı duruşunda bulunulmasının ardından Kuyzu'nun özgeçmişi okundu. 

İl Emniyet Müdürü Ümit Yaşar Adalar, törende, acıların en büyüğünün ölüm acısı olduğunu, mukadderatın da önlenemez bir yazgı olduğunu kaydetti.

"Bir gün mutlaka her canlı ölümü tadacaktır" sözünü hatırlatan Adalar, "İsmail Kuyzu kardeşimiz şehitlik mertebesiyle Hak'ka yürüdü. Çok üzgünüz. İçimiz, yüreğimiz hüzünle, acıyla dolu. Ama İsmail kardeşimizin şehit olarak bu diyardan ayrılışı onun Rabbi'ne takvayla ne kadar bağlı olduğunu bizlere gösteriyor. Onun ecelini şehitlikle taçlandırdı. Ruhu şad olsun. Rabbim onu bedrin aslanlarına yoldaş eylesin" diye konuştu.

İl Müftüsü Muhammed Gevher'in yaptığı duanın ardından Kuyzu'nun cenazesi, polislerin omzunda cenaze aracına konularak Ulu Camii'ne getirildi. Cenaze, Müftü Gevher tarafından ikindi namazı sonrası kıldırılan cenaze namazının ardından Şeyhadil Mezarlığı'ndaki şehitliğe defnedildi.

Duygu dolu anların yaşandığı törende Kuyzu'nun yakınları tabuta sarılarak gözyaşı döktü.

Görev süresince 9 kez taltif ödülü alan Kuyzu'nun emeklilik süresinin dolduğu ancak bir çocuğunun eğitimini sürdürmesi nedeniyle görevine devam ettiği belirtildi.

Törene, Vali Şükrü Kocatepe, Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Gülcü, Garnizon Komutanı Albay Kerim Acar, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Sıtkı Güvenç, İl Jandarma Komutanı Coşkun Doğan, İl Emniyet Müdürü Fikret Salmaner, vali yardımcıları ve vatandaşlar katıldı.

Bu arada, patlamanın meydana geldiği poligonun önündeki yangın izleri olayın şiddetini yansıttı. Poligon önünde duran bir midibüsün, yangın sonrası kullanamaz hale geldiği görüldü.

Kahramanmaraş Emniyet Müdürlüğü poligonunda önceki gün meydana gelen patlamada 5 personel yaralanmış, Sağlık Bakanlığına ait hava ambulansıyla aynı gün İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezine sevk edilen İsmail Kuyzu, yaşamını yitirmişti.