Ankara’daki terör saldırısında hayatını kaybeden İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) öğrencisi Güney Doğan, cemevinde düzenlenen törenle son yolculuğuna uğurlandı. Doğan’ı üniversiteden arkadaşları ve hocaları da yalnız bırakmadı.

Ankara’da düzenlenen barış mitingine katılan İTÜ İnşaat Mühendisliği 3. Sınıf öğrencisi Güney Doğan, yaşanan terör saldırısında hayatını kaybetti. Doğan için bugün Taşdelen Hacı Bektaşi Veli Cemevi’nde tören düzenlendi. Törene HDP İstanbul Milletvekili Beyza Üstün, CHP İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi, CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Cemal Gökçe, İTÜ’den hocaları ve arkadaşları, ailesi ve mahalle sakinleri katıldı.

Otobüslerle cemevine gelen İTÜ öğrencileri Güney Doğan’ı anlattı. Doğan’ın çok başarılı bir öğrenci olduğunu söyleyen arkadaşları, kendilerinin de Ankara’ya gitmek istediklerini ancak fırsat olmadığını söyledi. Doğan’ın hayat dolu bir insan olduğunu vurgulayan arkadaşları, şunları söyledi: “İTÜ’de Newruz kutlaması yapmıştık. O zaman birlikte halay çekmiştik. Hatta Güney’in bize halay dersleri verdi. Çok eğlenceli, hayat dolu bir çocuktu. Maalesef bir katliamda kaybettik onu. Hepimiz çok üzgünüz, İTÜ olarak, bütün Türkiye olarak. Bu savaş artık bütün Türkiye’ye sıçramaya başladı. Barışı isteyen herkes artık katlediliyor. Güney her zaman bizim mücadelemizde yaşayacak. Onu her zaman yaşatacağız. Barış mitingine gittiğinden haberdardık. Hatta hepimiz gidecektik. Basit sebeplerden dolayı biz de gidemedik. Kime sorsak ‘ben de gidecektim ama işim çıktı’ diyor. Çok hayat dolu bir insandı. Belki de Türkiye bir bilim insanını kaybetti. Çok yüksek puanlı bir bölüme geldi derece ile.”

Cenazede ailesi ve yakınları gözyaşlarını tutamadı. Annesi Derman Güven yakınlarının telkinleriyle güçlükle sakinleştirilebildi. Güney Doğan'ın cenazesi törenin ardından Taşdelen Mezarlığı’nde toprağa verildi.