Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde yaşanan terör saldırısında hayatını kaybedenler, geride gözü yaşlı aileleri bıraktı. Psikoloğundan, öğretmenine kadar çeşitli meslek grubundan onlarca kişi Kobani'de yapmak istedikleri yardım faaliyetini gerçekleştiremedi. Yıllarca evlatlarını okutup üniversiteye gönderen fedakar ailelerin anlattıkları yürekleri burktu.

Patlamada hayatını kaybeden isimlerden biri olan Murat Yurtgül'ün psikolog olduğunu söyleyen gözü yaşlı teyzesi Zübeyde Solak, yeğeninin bölgeye savaş amacıyla gitmediğini, Kobanili çocuklara piskolojik destek vermeyi amaçladığını vurguladı. Yeğeninin savaşın mağduru Kobanili çocukları konuşturmak ve onlara yardımcı olmak için çalıştığını dile getiren Solak, “Siz psikolog nedir biliyorsunuz? Oraya bomba atmaya gitmemişti. Çocukların başını kesmeye gitmemişti. Katliam yapmaya gitmemişti.” diye tepki gösterdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik sert eleştiriler yönelten Solak, şunları kaydetti: “Biz her zaman barış istedik. Ama sen hiçbir zaman barıştan yana olmadın. Sen hep bizim kanımızı döktün. Allah da senin kanının döksün, döktürsün inşallah. Bizim ciğerimiz nasıl yanmışsa senin de ciğerin öyle yanar inşallah. IŞİD'in babası, IŞİD'e destek veren Erdoğan. Biz hep barıştan yana olduk. Seviniyor musun, Müslümanım diyebiliyor musun, başını secdeye koyabiliyor musun, namazın kabul oluyor mu? Anaların gözyaşlarına bak Erdoğan, döktüğün kana bak Erdoğan. Kesilen çocukların başına bak Erdoğan. Mutlu musun, huzurlu musun, uyurken başını yastığa huzurlu koyabiliyor musun? Darısı senin başına.”

İNGİLİZCE ÖĞRETMENİ SÜLEYMAN, AĞUSTOS'TA ASKERE GİTMEYE HAZIRLANIYORMUŞ

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde İngilizce öğretmeni olan Süleyman Aksu'nun ablası Remziye Aksu da büyük yıkım yaşayanlardan. Kardeşinin daha küçük olduğunu ve Ağustos ayında vatani görevini yapmaya hazırlandığını vurgulayan Aksu, gözyaşları arasında duygularını şöyle ifade etmeye çalıştı: “Adana'da Çukurova Üniversitesi'nde okumuştu. Yüksekova'da görev yapıyordu. Göreve başlayalı 2 yıl olmuş ve kadrosu da gelmişti. 8 kız, 2 erkek kardeştik. Şimdi erkek kardeşlerimizden birini kaybettik.”

ACILI BABA: ERDOĞAN, IŞİD'E SİLAH VERDİ, BENİM CİĞERİM NASIL YANIYORSA ONUN DA CİĞERİ YANSIN

Baba Ramazan Aksu da devletin kendilerine düşman olduğunu savundu ve bu yüzden sahip çıkmadığını öne sürdü. Erdoğan'ı eleştiren Aksu, “Erdoğan, IŞİD'e silah verdi, o yardım etti. Benim ciğerim nasıl yanıyorsa onun da ciğeri yansın.” ifadelerini kullandı.

Müzik öğretmeni Mücahit Erol'un annesi Besra Erol da 'kendisini dinin sahibi olarak görenlere' tepki göstererek, dinin Allah tarafından verildiğini kaydetti ve “Biz dinimizi pazardan almadık.” yorumunda bulundu.