Kağıthane’de bombalı saldırıya uğradığı iddia edilen Adımlar Dergisi’nin ofisi ve alt katında büyük hasar meydanan geldi. Kameralara yansıyan görüntülerde ortalık savaştan çıkmış gibi adeta harabeye dönmüş vaziyette.

Olay dün akşam saatlerinde Hürriyet Mahallesi Doktor Cemil Bengü Caddesi üzerindeki 6 katlı bir binanın 3. katında bulunan Adımlar Dergisi'nin giriş kapısı önünde yaşanmıştı. Kim tarafından ve nasıl konulduğu henüz tespit edilemeyen bir bombanın ofisin hemen girişinde patladığı öne sürülüyor. Patlamada 1 kişi hayatını kaybetti, 3 kişi de yaralandı. Patlamanın şiddeti hava aydınlanınca ortaya çıktı. Dergi ofisinin bulunduğu kat ve bir alt katı adeta savaştan çıkmış gibi adeta harabeye dönmüş vaziyette. Yerdeki kan izleri dikkat çekiyor. Binanın içi olduğu kadar dış yüzeyinde de büyük delikler açılmış görünüyor. Şiddetli patlama sebebiyle ofisin içindeki duvarlarda da delikler mevcut. Duvarların da patlama sebebiyle yıkıldığı kameralara yansıyor. Ofisin alt katında bulunan bir başka ofisin de patlamadan olumsuz etkilendiği görüldü. Bu ofisteki bazı eşyalar sahipleri tarafından tahliye edildi. Dün akşam saatlerinde incelemelerini tamamlayan polis ekiplerinin olay yerinde bugün çalışma yapmadığı gözlendi.

Olayla ilgili gazetecilerin sorularını cevaplandıran bir görgü tanığı esnaf, "7 buçuk 8 gibi patlama oldu. Tam içeri girerken patlamayı duydum. Dışarı çıktığımda karşı tarafta patlama olduğunu gördüm. Bağıranlar çağıranlar vardı. Yaralıları görmedim. Sağdan soldan insanlar, 'İçeride kimse var mı?' diye bağırıyordu. İçeride çalışanlar olduğunu da bilmiyordum. Orada çalışanları da tanımıyorum." ifadelerini kullandı.