Fatih'te üst geçide çarparak patlayan otobüsün yakınındaki vatandaşlar olay anını anlattı. Geçtiğimiz aylarda da bir otobüsün aynı şekilde kaza sonucu yandığını belirten vatandaşlar, yetkililerin ilgisizliğinden şikayet etti. Bir vatandaş da patlama sırasında otobüsten gaz fışkırdığını söyledi.

Yenikapı'da bugün yapılacak olan 'Milyonlar tek nefes, teröre karşı tek ses' mitingine görevli taşıyan gazla çalışan belediye otobüsü, üst geçide çarparak patladı. Olayda aralarında polis ve zabıtaların da bulunduğu 16 kişi yaralandı.

Görgü tanıkları ve olayda yaralananlar patlamanın nasıl meydana geldiğini anlattı.

Daha önce de otobüsün üst geçide çarparak yandığını ifade eden bir vatandaş, “Gazla çalışan otobüs büyük bir gürültüyle patladı. Olayda çok sayıda kişi yaralandı. 4 kişi ağır yaralanmış. Daha önce de patlayan otobüsün parçası bir kilometre öteye fırlamıştı.” dedi.

Olayda yaralanan Fuat Bal, olay sırasında köprünün altında beklediklerini dile getirirken, “Bir anda parçalandı. Sonra kendimizi savunduk. 3-4 ağır yaralı vardı.” diye konuştu.

Olay yerinin yakınında çay ocağı işleten İsmail Dizdar ise olayı şöyle anlattı: “Büyük bir gümbürtü ile uyandık. Herkes çöktü. Otobüs gaz fışkırtmaya başladı. Bu tip olaylar sık sık oluyor. Hiç kimse ilgilenmiyor.” ifadelerini kullandı.