Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde meydana gelen patpat kazasında bir kişi öldü, bir kişi de yaralandı. Kazada hayatını kaybeden sürücünün ağabeyleri sinir krizi geçirdi.

Kaza, saat 15.30 sularında Nalı Mahallesi Gökme Sokak'ta meydana geldi. İddiaya göre, arkadaşı Mahmut Vural ile (55) ile komşusunun tarlasını süren Birol Daşdemir(46), halk dilinde patpat olarak adlandırılan tarım aracı ile dağdan indiği sırada frenlerin boşalması ile direksiyon hakimiyetini kaybetti. Tarlaya yuvarlanan patpatın üzerinde bulunan Mahmut Vural, araçtan atlayarak kurtuldu, sürücü Birol Daşdemir ise patpatın altında kaldı.

Köy halkının haber vermesiyle kısa sürede olay yerine gelen sağlık ekipleri, patpat sürücüsü Birol Daşdemir'in olay yerinde hayatını kaybettiğini belirledi. Kazayı haber alarak olay yerine gelen Birol Daşdemir'in ağabeyleri, kardeşlerinin ölüm haberini alınca sinir krizi geçirdi. Ağabeyleri, köy halkı ve yakınları sakinleştirmeye çalıştı. Ağabeyleri, kardeşine tarlasını sürmesini isteyen tarla sahibine "Tüm Gökme köyünü sana versinler, köye sen mi yaranacaksın? Ne oldu şimdi? Allah belasını versin. Allah kara kara belasını versin..." diyerek tepki gösterdi.

Tarlanın sahibi, "Benim tarlayı sürecekti. Çay almak için geldiler. O sırada kaza olmuş. Benim haberim yok. Orada benim ufak bir yer vardı. Orayı sürecekti. Benden çay yapmamı istediler. Ben de çay yapmaya geldim eve. Patpatta iki kişilerdi. Diğerinin kolunda şiş varmış." dedi.

Kazada hayatını kaybeden Birol Daşdemir'in cenazesi, olay yeri inceleme ekiplerinin çalışması sonrası Ereğli Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Yaralı Mahmut Vural ise ambulansta yapılan ilk müdahalesinin ardından Ereğli Devlet Hastanesine kaldırıldı. Kaza ile ilgili tahkikat başlatıldı.