CHP Afyonkarahisar birinci sıra milletvekili adayı Burcu Kayıkçı, seçim çalışmaları kapsamında gittiği pazar yerinde bayanların şikayetiyle karşılaştı.

Bayanlar çarşı ve pazarda fiyatların ateş pahası olduğunu belirterek eskiden 20 liraya görülen pazar harcının 40 liraya çıktığını belirti. Bir bayan, “Önceden alım gücümüz fazlaydı. Bizler zaten zor geçinen kişileriz, eşim çalışamıyor işsiz. Önceden 20 liraya bir haftalık mutfak malzememizi karşılıyorduk şimdi perişan durumdayız” diyerek şikayetini dile getirdi. Esnaflar da kredi borucunu ödeyememekten yakındı.

Ataköy pazarında vatandaşları dinleyen Burcu Kayıkcı, CHP olarak bütün sıkıntıları bildiklerini söyledi. Kayıkçı, “Yaşanılan bütün sıkıntıları biliyoruz. Projelerimizi hazırladık. Hiç kimse işsiz kalmayacak. Her hanenin gelirinin 720 TL’nin altında düşmemesini sağlayacağız. Yoksul ailelerimize kira desteği 360 lira, yurttaşlık geliri için kişi başına 240 TL destek sağlayacağız. Gelir kademesi gözetmeksizin 65 yas üzerindeki yoksul yaşlıların yurttaşlık desteğini aylık 300 TL olarak ödeyecek, engellilik durumuna göre yoksul engellilere ise 400 ya da 600 TL destek sağlayacağız. Sizler bizim için önemlisiniz. 7 Haziranda mutlaka sandığa gidin.” dedi.

"ESNAFA SIFIR FAİZLİ KREDİ KULLANDIRACAĞIZ"

Kayıkçı, esnafın ödediği yıllık vergi ve prim miktarı kadar sıfır faizli kredi kullandıracaklarını, KOSGEB’in proje özelindeki desteklerini artıracaklarını, iş yerine özel uygulamaların önünü açacaklarını, esnafın düşük faizli ve uzun vadeli kredilerle kira öder gibi kendi dükkânının sahibi olmasını sağlayacaklarını anlattı. Kayıkçı, adil rekabet ortamı sağlayarak esnafı koruyacaklarını ifade ederek emekli olmuş ancak işine devam eden esnafa Sosyal Güvenlik Destek Primi ödetmeyeceklerini, prim borcu olan esnafın da sağlık hizmetlerinden faydalanmasını sağlayacaklarını kaydeti.