Antalya Manavgat İlçe Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği, pazar yerlerinde alışverişte pazarcı esnafına sahte para verilmesinin önüne geçmek için 300 adet sahte para tanıma kalemi dağıttı.

Toplum Destekli Polislik Büro Amirliğinde görevli 3 polis memuru, ilçede pazartesi pazarında pazarcı esnafına sahte para tanıma ve muhtemel hırsızlık olaylarına karşı bilgilendirme yaptı. Ayrıca pazarcı esnafına Manavgat İlçe Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polistik Büro Amirliği tarafından yürütülmekte olan Güvenli Sokaklar Gülen Yüzler Projesi kapsamında sahte para tanıma kalemi dağıtıldığı belirtildi.

Kalem dağıtımıyla ilgili şu bilgiler verildi: "Vatandaşlarımızı bilinçlendirmek amacıyla ilçemize kurulan pazartesi pazarında stant kurarak, vatandaşlarımızın hafızalarında olan bilgileri tazelemek, dikkatlerini sağlayarak istenmeyen olaylara maruz kalmamaları ve günlerini huzur ve güven içinde geçirebilmeleri için evden hırsızlık, iş yerinden hırsızlık, otodan hırsızlık, yankesicilik, dolandırıcılık ve piyasaya sahte para sürülmesi olaylarına karşı bilinçli olmaları için bilgilendirme yaptı. Proje kapsamında da pazarcı esnafına 300 sahte para tanıma kalemi dağıttık."