Hatay’ın İskenderun ilçesinde semt pazarlarında esnaflık yapan pazarcı esnafı, şehir dışından gelen pazarcıların İskenderun’da 'sosyete pazarı' adı altında tezgah açacaklarını öğrenince eylem yaptı.

İskenderun Belediyesine ait Çay Mahallesindeki kapalı semt pazarına araçları ile giren pazarcı esnafı, korna çaldı ve ıslıklarla protesto gösterisinde bulundu. Semt pazarının İskenderun Belediyesi tarafıhdan sosyete pazarcılarına kiralandığını öne süren yaklaşık 100 kişilik pazarcı esnafı duruma tepki gösterdi. Vatandaşlar da pazarcı esnafına destek verdi. Olay yerine gelen polis ekipleri, pazarcıları sakinleştirmeye çalıştı.

İstanbul ve çevre illerinden gelecekleri öğrenilen sosyete pazarcılarının İskenderun pazarcı esnafını mağdur edeceklerini söyleyen esnaflardan Ender Erder, "Biz zaten günlük kazancımızı zor karşılıyoruz, bu memlekette yaşıyoruz, vergimizi bu memlekete ödüyoruz, ama dışarıdan gelen sosyete pazarcıların burada tezgah açmaları ile hepimiz mağdur olacağız." dedi.

Zaman zaman gergin anların yaşandığı eylemde konuşan pazarcı esnafı yetkilisi Celal Şahin ise belediyeden aldıkları söz üzerine eylemlerini sonlandırdıklarını söyledi.

Konu ile ilgili pazarcılara açıklama yapan İskenderun Belediye Başkan Yardımcısı Cemil, "Bu hafta misafirperverliğimizi gösterelim. Haftaya böyle bir durum olmayacak." dedi. Pazarcı esnafı yapılan açıklamaların ardından araçlarını pazar içerisinden çekerek dağıldı.