Celal Tekşen Stadyumundaki tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Kaymakam Mehmet Boztepe, Garnizon Komutanı Binbaşı Nabi Aslan ve Belediye Başkanı Yakup Hamdi Bozdağ'ın öğrencileri selamlamasıyla başladı.

Kaymakam Mehmet Boztepe, törende yaptığı konuşmada, Kurtuluş Savaşı'nı büyük vatanseverlik ve eşsiz sadakat göstererek zaferle neticelendirilmesinin üzerinde yükselen Türkiye Cumhuriyeti'nin, hür ve bütün olarak ebediyen yaşayacağını söyledi.

Ulusun bu günlere nasıl geldiğini unutmayacak ve şanlı geçmişini koruyarak aydınlık geleceğine sımsıkı sarılmaya devam edeceğini dile getiren Boztepe, "Türkiye Cumhuriyeti, önünde uzanan aydınlık yolda emin adımlarla ilerlemeye devam edecek benimsediği evrensel ilkeleri muhafaza ederek, uygar dünyanın onurlu bir üyesi olmak için verdiği kararlı mücadeleyi sürdürecektir. Cumhuriyetin geçen 91 yıldaki kazanımları görmenin huzuru içinde herkesin Cumhuriyet bayramını kutluyor, Cumhuriyetimizin manevi huzurlarında saygıyla eğilirken, hepinize sevgilerimi ve en iyi dileklerimi sunuyorum" diye konuştu.

Okul öğrencilerinin günün anlamını belirten şiirlerini okumasının ardından program geçit töreni ile sona erdi.