Adıyaman'dan Pazarcık istikametine seyir halindeki İbrahim Doğan idaresindeki 02 EB 556 plakalı yolcu minibüsü, Pazarcık-Gölbaşı karayolunun 39. kilometresi Haydarlı mevkisinde, karşı yönden gelen Kadir Akkaya'nın kullandığı 31 NY 409 plakalı tırla çarpıştı.
     Kazada, minibüs sürücüsü Doğan ile aynı araçta bulunan Muharrem Ünal, Suna Avcı, Kübra Doğan, Ayşe Dağınık, Fatma Çelik, Nürsel Dağınık, Esra Avcı, Nazlı Avcı ve Ümmani Çelik, olay yerinde hayatını kaybetti.
     Yaralanan 5 kişi ise 112 Acil Servis ekiplerince Pazarcık ve Kahramanmaraş'taki hastanelere kaldırıldı. Kazada yakınlarını kaybedenler, hastane önüne gelerek gözyaşı döktü.
     Bu arada, AK Parti Adıyaman Milletvekili Mehmet Erdoğan, Gölbaşı Kaymakam Vekili Gürkan Demirkale ve Gölbaşı Belediye Başkanı Yusuf Özdemir, Pazarcık Devlet Hastanesi'ne gelerek, yetkililerden bilgi aldı.
    
     -''Akraba ziyaretine gidiyorlardı''-
    
     Milletvekili Erdoğan, gazetecilere yaptığı açıklamada, minibüsün Gölbaşı ilçesine bağlı Çelik köyünden Gaziantep'e gittiğini belirterek, ''Minibüsteki yolcular akraba ziyareti için Gaziantep'e gidiyordu. Araçta 15 kişinin olduğunu öğrendik. Şu ana kadar 10 kişinin hayatını kaybettiğini biliyoruz. Ayrıca 5 kişi de yaralandı. Hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum'' dedi.
     Erdoğan, cenazelerin otopsi işlemlerinin ardından Çelik köyüne götürüleceğini bildirdi.
     Tır sürücüsü Kadir Akkaya'nın gözaltına alındığı öğrenildi.