Samsun Yabancılar Pazarı esnafı, Hz. Muhammed'in(sav) karikatürlerini yayınlayan Fransız mizah dergisi Charlie Hebdo'yu cuma namazı sonrası kurutuluş yolu üzerinde toplanarak protesto etti. Çok sayıda vatandaşında ellerine aldıkları üzerinde “Anam babam sana feda olsun” yazılı dövizleri sallayıp tekbir getirerek destek verdiği eylemde basın açıklamasını Samsun Yabancılar Çarşısı Züccaciye, Bijuteri, Kırtasiye ve Oyuncakçılar Esnaf Odası Başkanı Olcay İnanç yaptı.

Suriye’de ve Filistin’de ölenler için kılı kıpırdamayan batı dünyasının mizah dergisi çalışanlarının ölümüyle ayaklandığını hatırlatan İnanç, “Kitle imha silahlarını üretenler Filistin, Irak, Afganistan, Mali ve Cezayir gibi daha pek çok İslam ülkesinde milyonlarca Müslümanı katleden, şehirleri yıkan, namusları kirleten kadınları dul çocukları yetim bırakan bebek katili haydutlar Paris’te teröre karşı yürüyerek dünyanın aklıyla dalga geçti. Binlerce Müslüman katledildiğinde başını kuma gömen dünya, ölüm haberi Gazze’den değil de Paris’ten gelince ayağa kalkıp yürüyerek ‘Hepimiz Charlie , hepimiz İslam düşmanıyız’ dedi. Merak ediyoruz dün gece Halep’te çocuklar donarak can verdi. Yürüyüşte ‘Hepimiz Charlie Hebdoyuz’ diye bağıran yobazlar şimdi onlar Müslümandı diye mi sustu. “dedi.

Hz. Muhammed’e hakaret içerikli karikatürler yayınlayan Charlie Hebdo dergisinin bazı bölümlerine yer veren Türkiye’deki ulusal bir gazeteyi de eleştiren Olcay İnanç, “Batı, Allah Resulü’ne hakaret ederek varis olduğu Haçlı ruhunun gereğini yapıyor. İslam’ın yurdu olan Anadolu’da İslam’ın Peygamberine, alemlere rahmet olarak gönderilen Hz. Muhammed’e hakaret eden gazeteye karşı Müslüman ve istikamet sahibi olan hakim ve savcıları göreve davet ediyoruz.” diye konuştu. Konuşmaların ardından tekbirler getiren grup olaysız bir şekilde dağıldı.