Bursa'da semt pazarında yankesicilik yaparken suçüstü yakalanan şüphelinin üzerinden sahte kimlik çıktı.

Gökdere Pazarı'nda vatandaşların çanta ve cüzdanlarını yankesicilik yapan H.K. isimli bir kişi polis ekiplerin ce yakalandı. Yapılan incelemede H.K.isimli şüphelinin kimlik bilgilerinin yazılı ancak kendi fotoğrafının yapıştırılmış olduğu kimlik belgesi kullandığı belirlendi. Şüphelinin Bursa Emniyet Müdürlüğü Olay Yeri inceleme ve Kimlik Tescil Şube Müdürlüğü ekiplerince alınan parmak izleri sonrası asıl kimliğinin C.K. olduğu tespit edildi. C.K. hakkında "Başkasına ait kimlik veya kimlik bilgilerinin kullanılması" suçundan işlem yapıldığı duyuruldu.

Çarşı Polis Merkezi Amirliği'ne müracaat eden Ü.K. ise Santral Garaj Mahallesi'nde alışveriş yaptığı esnada bebek arabasının kolunda asılı bulunan kol çantasının çalındığını söyledi. Çantasındaki cüzdanında kendisinin ve çocuğunun kimlik belgeliriyle banka kartları ve 300 lirasının olduğunu belirten Ü.K., olayla ilgili ifade verdi.

Mudanya Polis Merkezi Amirliği'ne başvuran T.K. de cep telefonunu arayarak kendisini polis olarak tanıtan kimliği henüz belirlenemeyen kişinin verdiği telefon numarasına 90 lira yatırdığını kaydetti. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.