Gazeteci Pelin Batu, Türkiye’de insanların yıllarca askeri vesayetten nasıl ve ne zaman kurtulacağını konuşurken bugün çok farklı bir vesayetin yaşandığını söyledi. Batu, "Üniformalar renk değiştirdi. Askeri vesayetten kurtulduk, eyvallah alkışlıyoruz. Ama yerine lacivert üniformalı bir şey geldi ve aynı mantalite." dedi.

Cihan Haber Ajansı'na (Cihan) açıklamalarda bulunan Gazeteci Pelin Batu, ülkede korku salınarak herkesi şu ya da bu şekilde yaftalayıp terörist muamelesi yapıldığını vurguladı. Batu, “Bizim ülkemizde hep yıllardır askerden kurtulacak askeri vesayetten kurtulacağız diye konuşuluyor. Bizde bunu alkışlıyoruz. Ben çocukluğumdan beri annemden babamdan her 10 yılda bir darbe olan ülkenin ne kadarda üstünde buldozerler geçtiğini bunun ne kadar acı korkunç şeylere sebebiyet verdiğini gördük. Üniformalar renk değiştirdi. Askeri vesayetten kurtulduk, eyvallah alkışlıyoruz. Ama yerine lacivert üniformalı bir şey geldi ve aynı mantalite. Hatta daha da uç noktasının söyleyeyim size mesela benim çok saygı duyduğum yazarlar var. Askeri darbe döneminde yurt dışına Avrupa’ya kaçmış olan insanlar. Bu insanlar dahi bugün diyorlar ki askeri dönemi arar olduk.” dedi.

'HERKESİ YAFTALIYORLAR'

Ülkede, insanlar üzerinde baskı ve korku olduğuna dikkat çeken Batu, “Herkesi şu ya da bu şekilde yaftalayıp terörist muamelesi yapıyorlar. Herkesi ya osun ya bu sun. Yani, bırakın insanlar artık yazmayı, konuşmaya korkuyorlar. Bu da bir ülkede yapılabilecek en kötü şey. Bir insan korkarsa o zaman hareket edemez. O zaman nefes alamaz en temel bizim ihtiyacımız özgürlük, bir birimize saygı, empati bunları sıfırladılar. Pek çok şeyi sıfırladıkları gibi.” şeklinde konuştu.

‘KORKU KORKUYU DOĞURUR’

Türkiye’de korku havası estirenlerde de korku olduğunu dile getiren Pelin Batu, “Korku korkuyu doğurur. Yani siz bir şekilde içiniz rahat değilse, haksızlık yapmışsanız, kul hakkına göz diktiyseniz o zaman siz korkarsınız. Çünkü siz korkunca, korku rejimi kurarsınız. Şu anda kurulan o. 15 yıl önce taşındığım da AK Parti’yi ya da bu hükümeti diyeyim alkışladığım bazı konularda vardı. Çünkü başta da söylediğim gibi askeri vesayet denilen şey bu ülkeye her 10 senede bir tokat atmıştır. Ama şimdi burada yaşayan bir vatandaş olarak alkışlamak değil dehşetle izliyorum.” ifadelerini kullandı.