Sivas E Tipi Kapalı Cezaevi'nde, mahkum eşi tarafından ‘pembe oda’ olarak bilinen özel odada meyve bıçağıyla öldürülen kadının cenazesi toprağa verildi.

Dün Sivas'tan akrabaları tarafından Malatya'ya getirilen Leyla Avcı’nın cenazesi Büyükşehir Belediyesi Şehir Mezarlığı'ndaki morga konuldu. Sabah saatlerinde cenaze namazı için mezarlığa gelen Avcı’nın yakınları burada ağıtlar yakarak ağladı. Avcı’nın bazı yakınları da sinir krizleri geçirdi. Cenaze bir süre sonra morgdan alınarak musallaya konuldu. Ardından kılınan cenaze namazı sonrası cenaze şehir mezarlığında toprağa verildi.


ÖNCE BOĞMAYA ÇALIŞTI SONRA BOĞAZINI KESTİ


Olayda yeni ayrıntılar da ortaya çıktı. İddialara göre; Sivas E Tipi Kapalı Cezaevi'nde mahkum Metin Avcı, çocukları ve babasıyla görüştükten sonra eşiyle pembe odada görüşmeye başladı. Eşiyle görüşmeye giderken kantinden meyve soymak için 3 santimlik bir bıçak istedi. Pembe odada görüşmeye başlayan çift arasında tecavüz nedeniyle tartışma başladı. Tartışma sırasında sinirlenen Metin Avcı eşini önce eşofmanının ipiyle boğmaya çalıştı. Eşinin yaşadığını görünce bu kez meyve bıçağıyla cinayeti gerçekleştirdi. Daha sonra bileklerini keserek intihara kalkışan Metin Avcı cezaevi görevlilerinin gelmesiyle hastaneye kaldırıldı. Avcı hastanedeki tedavisinin ardından jandarma Sivas Adliyesi’ne sevk edildi. Avcı, eşini kasten öldürmek iddiasıyla çıkarıldığı adli makamlarca cinayetten yine tutuklandı.
Adliyedeki işlemlerinin ardından Sivas E Tipi Kapalı Cezaevi'ne gönderilen Metin Avcı, güvenlik tedbirleri kapsamında Kırıkkale F Tipi Cezaevi'ne nakledildi.