Pembe veya turuncu renkteki himalaya tuzunun tüketiminin doğru olmadığını söyleyen tuz üreticisi Özgür Özdemir, bu tuzun satışını firma olarak yapmadıklarını ifade etti.

Sıcak yaz aylarına denk gelen Ramazan ayında tuz ve su dengesinin korunması hayati önem taşıyan bir konu. Uzmanlar bu dönemde uzun süre susuz ve tuzsuz kalan vücudun sıvı ve elektrolit kaybının iftar ve sahurda su ve tuz dengesinin sağlanarak telafi edilmesi gerektiğine dikkat çekiyorlar. Uzun yaz günlerinde oruç tutacakların sağlıklarını koruyabilmek adına dikkat etmeleri gereken en önemli unsur, tuz ve su dengesi oluyor.

Türkiye’de tüketicilerin doğru ve sağlıklı ürüne ulaşması, bilinçli tuz tüketiminin halka anlatılmasına yönelik özel çalışmalar yapan tuz üreticisi Özgür Özdemir tuz kullanımının önemine yönelik şu bilgileri veriyor; “İnsan hayatında önemli bir yere sahip olan tuz, dengeli olarak kullanılmazsa çeşitli sağlık sorunları baş gösterebiliyor. Sağlıklı olabilmek için bir insanın günlük tuz tüketiminin 5 gr olması gerekiyor. Özellikle yaz dönemine denk gelen Ramazan ayında uzun saatler boyunca sıvı ve tuz kaybeden insanlarımızın iftar ve sahurda tuz kullanımına özen göstererek gün içindeki kayıplarını telafi etmeleri büyük önem taşıyor.”

Son zamanlarda Himalaya tuzunun gündeme geldiğini hatırlatan Özdemir, Himalaya tuzunun piyasaya ilk çıktığında pembe ya da turuncu renkli olarak tüketicilere sunulduğunu anlattı. Özgür Özdemir, “Himalaya tuzuna pembe ya da turuncu rengi veren içerisindeki demir oksittir. Demir oksit, vücudumuzun atmakta zorlandığı hatta atamadığı bir element. Elde ettiğimiz analiz sonuçları bunun tüketiminin çok doğru olmadığı yönünde. Vücudumuzun bu birikimi atması mümkün olmadığı için sağlık açısından birtakım olumsuz reaksiyonlara sebep oluyor. İnsan sağlığına ters etkisi olacağına inandığımız için firmamız pembe himalaya tuzunu tüketiciye sunmuyor” uyarısında bulundu.