Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, seçimi kazanmaları halinde bütün cemaatleri tasfiye edeceklerini söyledi. Cemaat okullarını kamulaştıracaklarını belirten Perinçek, MHP ve CHP’nin AK Parti ile koalisyon ortağı olmayacaklarına dair topluma söz vermelerini istedi.

Taksim’de bir otelde düzenlenen kahvaltılı programda Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, partisinin 7 Haziran seçimleri ile ilgili seçim bildirgesini açıkladı. Gündeme ilişkin değerlendirmelerde de bulunan Perinçek, Ermeni soykırımı iddialarına ilişkin şunları söyledi: “Ermeni soykırımı ile ilgili dayatmayı daha iktidara gelmeden çözdük. AİHM, İsviçre Perinçek davasında çok önemli bir karar aldı. Bu karar kamuoyumuza bütün içeriği ile yansıtılmadı. Bu karar yalnızca Avrupa’da serbestçe ‘Ermeni soykırımı yapılmamıştır’ deme hürriyetini sağlamıyor; bu kararın gerekçesinde aynı zamanda şu var, diyor ki AİHM, ‘1915 olayları Yahudi soykırımına benzemiyor. Yahudi soykırımı dünya hukukunda kabul edilen tek soykırım bu nedenle AİHM kararı aynı zamanda dolaylı olarak 1915’te Ermeni soykırımı iddialarını da çürütmüştür. Lahey adalet divanı bir ay önce bir karar verdi. Sırbistan, Hırvatistan davasında orada da bizi ilgilendiren iki önemli madde var. Birinci madde, tehcir soykırım anlamına gelmez; ikinci madde ise 1975 BM sözleşmesi ile soykırım suçu tanımlanmıştır. 1948 öncesi olaylara soykırım uygulanmaz. Uluslararası hukukta sorun çözülmüştür. Bugün Türkiye elinde AİHM kararını Papa’nın Obama’nın diğer çeşitli kurumların gözlerine dayayarak burada Avrupa’yı, dünyayı bağlayan bir karar var. Bu sorununu uluslararası hukuk düzleminde kökten çözmüş bulunuyor. Yeter ki bunu uygulayan bir hükümet olsun Ankara’da.”

Seçim bildirgesine cemaatlerle ilgili maddelerde koyduklarını anlatan Perinçek şöyle devam etti: “Bütün cemaat tarikat okullarını kamulaştıracağız. Tekrar tevhid-i tedrisat olacaktır. Türkiye şeyhler dervişler, müritler ülkesi olamaz. Ortaçağ’dan kalan bütün kalıntılar, kökten temizlenecektir. Seyit Rıza’larmış, Şeyh Sait’lermiş, Atıf bilmem ne efendilermiş, F cemaatiymiş Türkiye karanlıklara sürüklenmiştir. Bunların hepsi tasfiye edilecektir. Türkiye’nin imkanları özgür toplum için sonuna kadar değerlendirilecektir.”

Seçimde kazanmaları halinde AK Parti ile koalisyon kurmayacakları sözünü de veren Perinçek, “AKP ile kesinlikle hükümet kurmayacağız. CHP ve MHP’yi de davet ediyoruz, topluma söz versinler, güvence versinler, AKP, PKK, HDP ile hükümet kurmayacağına söz versinler. Biz buradan ilan ediyoruz. Kesinlikle AKP ile, Tayyip Erdoğan yönetimi ile, Davutoğlu ile hükümet kurmayacağız. Onları yıkacağız. Yaptıkları saraylar onların zaten mezarı olacak.” şeklinde konuştu.