Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, "O Tayyip Erdoğan’ın oturduğu sarayı Türkiye’nin bilim ve araştırma merkezi yapacağız. Onu o saraydan çıkartacağız. Yüce Divan sandalyesine oturtacağız.” dedi.

CHP ve MHP’nin AKP ile hükümet kurmayacaklarını halka açıklamasını isteyen Perinçek, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın 29 Mayıs’ta Adana’da kendilerine tahsis edilen meydanda miting yapacağı konusuna değindi. Perinçek, “O gitsin BOP Eşbaşkanı olarak Teksas’ta miting yapsın. Teksas’ta miting yapabilir Adana’da miting yapamaz.” diye konuştu.

Partisi tarafından Antalya’da Konyaaltı Kent Meydanı’nda düzenlenen mitinge katılan Perinçek, adaylarla birlikte halkı selamladı.

Konuşmasında muhalefet partilerini eleştiren Perinçek, “Bu sistem şimdi son tertibiyle huzurunuza çıkıyor. 7 Haziran’dan sonra bir anayasa yapacaklarını ilan ediyorlar. Bir hükümet kuracaklarmış. AKP CHP ve kucaklarında HDP-PKK terör örgütünün partisi… Hep çağrıda bulunuyoruz. CHP ve MHP’ye diyoruz ki ilan edin bu millete Tayyip Erdoğanlarla AKP’yle hükümet kurmayacağınızı ilan edin. Tam tersine Mehmet Bekaroğlu AKP ile
hükümet kuracaklarını söylüyor. MHP’de AKP ile hükümet görüşmeleri içinde. Bunların AKP’ye muhalefetleri yanlız Karagöz-Hacivat perdesindeki gibi atışma.” şeklinde konuştu.

Amerika merkezli sistemin AKP ve muhafazakârları kontrol ettiğini ileri süren Perinçek, “Halkçıları CHP ve Kılıçdaroğlu’yla kontrol ediyor. Milliyetçilerimizi Devlet Bahçeli’lerle MHP ile kontrol ediyor. Milletimizin bir parçası olan Kürt yurttaşlarımızın bir kesimini de HDP ile kontrol ediyor. Sitem bu dört ayak üstünde duruyor. Bu ayaklar sallanmaya başladı.” diye konuştu. Partilerin aralarında tartışmasına rağmen en küçük konuda farkları olmadığını aktaran Perinçek, “Türk milletine savaş ilan ettiler. Türk milletini silmeye kalkanlar Türk milletinin ayakları altında kalacak.” ifadelerini kullandı.

"ERDOĞAN'I YÜCE DİVAN SANDALYESİNE OTURTACAĞIZ”

Hükümetin sık sık muhalefet patilerine yönelttiği 'kaynak' tartışmasına da değinen Perinçek, “Kaynak oluşturacağız. O Tayyip Erdoğan’ın oturduğu sarayı Türkiye’nin bilim ve araştırma merkezi yapacağız. Onu o saraydan çıkartacağız. Yüce Divan sandalyesine oturtacağız.” dedi.

Açılım sürecinin Türkiye’yi bölen bir süre olduğunu ifade eden Perinçek, kendi yönetimlerinde Kürtleri kucaklayacaklarını, ülkede iki silahlı gücün olamayacağını kaydetti.

"ONA ADANA’DA MİTİNG YAPTIRMAYACAĞIZ"

Yapılacakları ekonomi icraatlarla ayakların baş olacağını belirten Perinçek, keyfi yönetim anlayışını eleştirdi. Perinçek şu ifadeleri kullandı: “Köylü milletin efendisi olacak. O kurdukları saray AKP iktidarının mezarı olacak. Kendilerine saray mezar yapmışlardır. Tayyip Erdoğan bütün yıkılan sultanlar gibi, yıkılan keyfi yönetimler gibi, pervasız, hukuku çiğnemede fütursuz… Adana Vatan Partis’nin mitingi var. Başvuru yapmış. Seyhan İlçe Seçim Kurulu karar vermiş. Uğur Mumcu Meydanı 29 Mayıs’ta Vatan Partisi’nindir diye karar vermiş. Ankara’da bir sultan 'Hayır, orada ben miting yapacağım' diyor. O gitsin BOP Eşbaşkanı olarak Teksas’ta miting yapsın. Teksas’ta miting yapabilir, Adana’da miting yapamaz. Ona Adana’da miting yaptırmayacağız. Size söz veriyoruz. O Adana’da miting yapamaz. Türkiye Cumhuriyeti yasalarına göre; YSK kararlarını Tayyip Erdoğan çiğnemeye kalkıyor. Adana’da ben miting yapacağım diyor. Hatırlayın ata binmeye kalkmıştı. Ata binmeye kalkmıştı, binemedi. Attan düştü. Şimdi de Adana mitinginin kürsüsünden düşecek. Bunun özelliği bu yapamayacağı işlere kalkıyor. Binemeyeceğin ata çıkma, çıkamayacağın kürsünün üzerine çıkmaya kalkma. Prensip kararına göre yalnız ve yalnız siyasal partiler o meydanda miting yapabilir.”

"AKP İKTİDARINI YIKACAĞIZ, YÜCE DİVAN DOSYALARI HAZIR"

Erdoğan’ı için Yüce Divan dosyası hazırladıklarını belirten Perinçek, “Kitap yaptık. Tayyip Erdoğan’ın Yüce Divan dosyası diye 700 sayfalık kitap yaptık. 30 Temmuz 2008’de Anayasa Mahkemesi’nin AKP’nin cumhuriyeti yıkma faaliyetinin odağı olduğuna dair bir hüküm verdi. AKP, Tayyip Erdoğan’ların, Abdullah Gül’lerin Davutoğlu’larının partisi yasadışıdır. Anayasa Mahkemesi kararıyla yasadışıdır. Anayasa Mahkemesi onların boynuna bir fermanı taktı. Hem de idam fermanı taktı. O ferman ceza mahkemeleri için de Yüce Divan için geçerli bir dosyadır. O fermanın zaman aşımı süresi yok. Bu AKP iktidarını yıkacağız. Onların Yüce Divan dosyaları da hazır. Götüreceğiz Yüce Divan’ın karşısındaki sandalyeye oturtacağız. Bütün millete söz veriyoruz. Hukuku uygulayacağız.” şeklinde konuştu.

Ergenekon tutuklusu olarak Silivri Cezaevi’nde tutulduğunu döneme değinen Perinçek, o dönemle ilgili olarak ise şu ifadeleri kullandı; “Dedik ki biz bu Silivri duvarlarını yıkarız ey Türk milleti. Yıktık. O Silivri duvarlarını yıktık sizinle yıktık.”

Vatan Patisi’nin Afyonkarahisar, Isparta ve Antalya milletvekili adayları da mitingde tanıtıldı. Havaya balonlar uçuruldu.