Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Suriye’nin kuzeyinde PYD'nin ilerleyişini eleştiren hükümete yakın medyayı övdü. Amerika'nın PKK ve PYD'yi Suriye'yi bölmek için ateşe sürdüğünü belirten Perinçek, “AKP’nin denetimindeki basının tavrından görüyoruz. Orayı bir tehdit olarak görmeye başlamışlar. Bu da iyi bir şey. İyi bir gelişme. Biz bundan memnunuz.” dedi.

Doğu Perinçek, partisinin il başkanlığında ‘Suriye hükümetiyle işbirliği acil vatan görevi’ konulu basın toplantısı düzenledi. Seçimlerden sonra Türkiye’nin demokratik yoldan bölündüğünü söyleyen Perinçek, “Arkasından da silahlı yoldan bölünmesi girişimi geldi. Tel Abyad’a Amerika Birleşik Devletleri’nin güdümünde PKK/PYD’nin yaptığı operasyon kamuoyunun bilgisinde. Operasyonu doğrudan Amerika Özel Kuvvetleri yönetiyor. Bu bir Amerikan harekatı. Amerika, PKK ve PYD’yi orada ateşe süren büyük devlet. Suriye’yi bölüyor ve aynı zamanda Türkiye’nin bölünmesi harekatında da çok ciddi adımlar atmış oluyor. Türkiye’yi demokratik yoldan bölen de Amerika, silahlı yoldan bölen de Amerika.” diye konuştu.

HDP’nin meclise girmesine tepki gösteren Perinçek, şöyle devam etti: “PKK’nın yasal partisi olan HDP’nin nasıl meclisin göbeğine oturtulduğunu Türkiye yaşadı. O da bir Amerikan operasyonuyla. gördük. Amerikan’ın bütün imkanları, olanakları, medyası, para babaları, hepsi seferber edildi. Sistem getirdi, PKK’yı meclisin göbeğine oturttu. Şimdi yine aynı sistem, PKK’nın silahlı güçlerini Tel Abyad’a sürdü. Ve orada Kürt koridorunun açılması için yeni bir mevzi yaratılmış oldu.”

‘PKK HAİN DAMGASI YİYECEK’

“PKK, Amerika’nın stratejik piyonudur.” diyen Perinçek, “PKK, Ortadoğu’da Amerika’nın stratejik planı olduğu bir kez daha ortaya çıkmıştır. PKK ateşe sürülmektedir. Bugün bayram yapıyorlar, işte zafer havalarında ama üzerine sürüldükleri kuvvetler Ortadoğu’da ciddi kuvvetlerdir. Türkiye, İran, Irak, Suriye’dir. PKK ve bu Amerika’nın aleti olan örgütler alınlarında hain damgasından başka bir kazanç elde edemeyecekler. Amerika’ya alet olmanın sonunda PKK’nın elde edeceği tek şey alınlarına vurulacak olan hain damgasıdır. İhanet, hıyanet damgasıdır.” ifadelerini kullandı.

Hükümete, Suriye ile işbirliği yapmayı öneren Perinçek, “Suriye’nin toprak bütünlüğü ortadan kaldırılmaktadır. Bu durumda Türkiye’nin doğrudan en yakın müttefiki, işbirliği yapacağı devlet, güç Suriye’dir. Sayın Beşar Esed’in yönettiği Suriye’dir. Türkiye’nin vatan bütünlüğünü seven, korumak isteyen, bu konuda kendini sorumlu hisseden herkes Suriye ile dost olmak durumundadır. Suriye dostluğu bizim için kaçınılmaz.” dedi.

Ankara’nın, Suriye’nin kuzeyi ve PYD konusuna nasıl baktığıyla ilgili bir soruya cevap veren Perinçek, “Gazete haberlerinden görüyoruz bir de AKP’nin denetimindeki basının tavrından görüyoruz. Orayı bir tehdit olarak görmeye başlamışlar. Bu da iyi bir şey. İyi bir gelişme. Biz bundan memnunuz. Ama burada bütün partileri ve bütün milleti bir Türkiye cephesinde toplanmaya davet ediyoruz. Türkiye bütün güçlerini bir araya getirerek ve bütün imkanlarını seferber ederek çözeceği bir sorunla karşı karşıyadır. Bütün imkanlar seferber edilerek bu tehdit bertaraf edilebilir.” ifadelerini kullandı.