Bursa Osmangazi Belediyesi'nin 'Ekolojik Yaşam Projesi' kapsamında Türkiye’de ilk kez düzenlediği 'Permakültür Eğitim Programı' başladı.

Türkiye’nin dört bir yanından toplam 162 kursiyerin katıldığı Permakültür Tasarım Sertifika Eğitim Programı, Soğanlı Kültür Merkezi’nde yapıldı. Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, permakültür eğitim programlarının dünyanın birçok ülkesinde uygulandığını, Türkiye’de ise ilk kez Osmangazi Belediyesi’nin sponsorluğunda gerçekleştirildiğini kaydetti.

Osmangazi Belediyesi olarak projelerini İnsan, Demokrasi ve Şehir ana başlıkları altında şekillendirdiklerini ifade eden Dündar, şu bilgileri verdi: “Hızlı şehirleşme doğal ve ekolojik yaşamımızı bozdu. Her şeyimiz sanayi üretimi oldu. Bizler çevre ve insanımızla ilgili bir çok proje geliştirip hayata geçirdik. Bu dönemde doğrudan insanımızı hedef alan projelerimiz var. Ekolojik Yaşam Merkezi de bunlardan bir tanesi. Bu proje kapsamında bugün bir eğitim programını da Türkiye’de ilk kez hayata geçiriyoruz. Bu bizlere yön verecek, bundan sonraki projelerimizde bize güç katacak, kendimizi doğal yaşama yönlendirip sağlıklı yaşamamıza katkı sağlayacak bir proje olacak. Program sonunda katılımcılara sertifika verilecek olan bu projede görev alan herkese teşekkür ediyorum.”

Ekolojik Yaşam Merkezi ile doğada olan, doğal olan her şeyi yeniden tanıyacaklarını belirten Dündar, “Bu kursa katılan kursiyerlerimize, organik tarımdan, hayvancılığa, doğal bina yapımından doğru enerji kullanımına kadar her konuda eğitim verilecek. Bu çalışmamızın ilk adımını bugün atıyoruz. Permakültür Eğitim Kursumuz ile ekolojik yaşamın temel prensiplerini öğreneceğiz. Osmangazi Belediyesi olarak, sizlerin de desteği ve ilgisi ile ekolojik yaşam bilincini yaygınlaştırmak, toprakla yeniden kucaklaşmak, doğal besinleri yeniden soframızda ağırlamak için çalışmalarımızı sürdüreceğiz.” diye konuştu.

Soğanlı Kültür Merkezi'nde 11 gün sürecek eğitimlerde kursiyerlere doğal üretim, bahçecilik, permakültür tasarımı, temiz enerji, iklim değişikliği ve yereldeki etkileri gibi birbirinden farklı konularda eğitim verilecek.