Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde 26 Mayıs günü Selahattin Eyyubi Havaalanı'nın Cumhurbaşkanı ve Başbakan tarafından açıldığı sırada adliye binasına giren hırsız veya hırsızlar 1. Asliye Ceza Mahkemesi'nin duruşma salonunda bulunan bilgisayar monitörünü çaldı. Soygun sırasında, adliye personelinin çoğunluğunun valilik ve kaymakamlıklarca memurların 'katılımın zorunlu tutulmasından' dolayı açılışta olduğu öğrenildi. Söz konusu hırsızlık olayı için savcılık tarafından açılan soruşturma gizli bir şekilde yürütülüyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun katılımıyla 26 Mayıs Salı günü açılışı yapılan Selahattin Eyyubi Havaalanı için valilik ve kaymakamlığın, 'Katılım zorunludur, gelmeyenler hakkında yasal işlem başlatılacaktır' şeklindeki talimatı nedeniyle il ve tüm ilçelerdeki kamu kurum ve kuruluşlarında çalışanlar zorla havaalanı açılışına götürüldü. Tüm resmi kurumların personelinin boşaltılması nedeniyle Yüksekova Adliye Sarayı'nda hırsızlık vaakası yaşandı.

Alınan bilgiye göre, mitingin gerçekleştirildiği saatlerde bir veya birkaç kişinin, binanın giriş kapısında bulunan polislerin yanından binaya girerek 1. Asliye Ceza Mahkemesi'nin duruşma salonuna girip burada bulunan bilgisayarın monitörünü çaldığı ortaya çıktı.

Hırsızlığın yaşandığı sırada, adliyedeki memurların çoğunun açılış töreninde olduğu için hırsızlığın kolayca yapıldığını belirten Hakkari Baro Başkanı Muhyettin Güngör, "Mahkeme salonundaki monitör çalınmış. Savcılık tarafından soruşturma başlatıldı ve gizli bir şekilde yürütülüyor." dedi.