HDP Milletvekili Pervin Buldan, Şanlıurfa Suruç’ta meydana gelen bombalı saldırı nedeniyle hükümeti suçladı. AK Parti hükümetini uyarmak istediklerini belirten Buldan, "Yanlış politikalardan bir an önce vazgeçin. IŞİD’e verdiğiniz desteği bir an önce geri çekin. IŞİD’in bu kadar büyümesine vesile oldunuz. 'Artık bunun farkına varın' diyoruz." dedi.

Suruç'ta meydana gelen patlamada yaşamını yitiren 32 kişiden 6'sının cenazeleri İstanbul'a getirildi. Atatürk Havalimanı’nda cenazelerin ayrılmasının ardından HDP'li Pervin Buldan, basın açıklaması yaptı. "Bugün aslında 32 gencimizi yüreğimize gömüyoruz. 32 gencimiz Türkiye'nin dört bir yanına gönderildi. Hepimizin acısı çok büyük." diyerek konuşmasına başlayan Buldan, "Öncelikle tüm Türk halklarının başı sağolsun!" dedi.

Başından beri IŞİD’in ne kadar tehlikeli olduğunu, sadece Suriye yönünden bir tehlike arz etmediğini söylediklerini belirten HDP'li Buldan, "Aynı zamanda Türkiye için de büyük tehlike olacağını hep söyledik ve konuştuk. Ama ne yazık ki bu ülkeyi yönetenler, IŞİD’in bu kadar büyüyeceğine, bu kadar tehlikeli bir örgüt haline geleceğine, bizim söylediklerimize inanmadılar. IŞİD’i besleyen güçler artık bunun farkına varmalıdır. Türkiye artık her gün bir yerlerde bombaların patladığı, insanların yaşamını yitirdiği bir ülke haline ne yazık ki gelmiştir. AKP hükümetinin yanlış dış politikaları dolayısıyla ne yazık ki insanlar bugün yaşamını yitirmektedir." ifadelerine yer verdi.

HDP Milletvekili Pervin Buldan, sözlerine, "Kobani'ye gitmek için hazırlık yapan 400'e yakan genç arkadaşımız, Kobani'de sadece insanlık adına bir şeyler yapmak istediler. Oraya kütüphane yapmak için, park ve hatıra ormanı yapmak için gitmek istediler. Ama ne yazık ki arkadaşlarımızın gitmesine, onların o oyuncakları çocuklara yetiştirmesine izin vermediler." diye devam etti.

Türkiye'yi, özellikle de AK Parti hükümetini uyarmak istediklerini belirten Buldan, "Yanlış politikalardan bir an önce vazgeçin. IŞİD’e verdiğiniz desteği bir an önce geri çekin. IŞİD’in bu kadar büyümesine vesile oldunuz. 'Artık bunun farkına varın' diyoruz." dedi.

TBMM'Yİ ACİLEN TOPLANTIYA ÇAĞIRDI

Türkiye'nin, artık insanların yaşamını yitirdiği bir ülke olmaması gerektiğine dikkat çeken Pervin Buldan, "Türkiye'de artık barış rüzgarları hakim olmalıdır. Türkiye'de artık insanlar yaşamını yitirmemelidir. Biz, Suruç'ta 32 canımıza nasıl üzüldüysek Adıyaman'da ölen asker arkadaşımıza da aynı acıyı yaşadık. Artık Türkiye barış sürecine girmelidir. Bu yanlış politikalardan bir an önce vazgeçilmelidir diyoruz ve hükümeti bir kez daha buradan uyarıyoruz. Türkiye Büyük Millet Meclisi acilen toplanmalıdır." şeklinde konuştu.

Selahattin Demirtaş'ın yapmış olduğu çağrıya MHP, AK Parti ve CHP’nin mutlaka cevap vermesi gerektiğini dile getiren HDP'li Buldan, "Koalisyon görüşmeleri durdurulmalıdır. Bugün ülkemizin sorunu; insanlarımızın canlarını yitirmesidir." diye konuştu.