HDP İstanbul İl Örgütü, son günlerde parti binalarına yapılan saldırılarla ilgili açıklama yaptı. Yaşananların Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın başkanlık sevdasından kaynaklandığını söyleyen HDP İstanbul Milletvekili Pervin Buldan, “Cumhurbaşkanının 400 milletvekili sevdası, cumhurbaşkanının başkanlık sevdası karşısında Halkların Demokratik Partisi’nin il ve ilçe teşkilatları ve genel merkezi ateşe verildi.” dedi.

HDP İstanbul İl Örgütü, son günlerde il ve ilçe binalarına yönelik saldırılarla ilgili açıklama yaptı. Beyoğlu’ndaki il başkanlığı binasında düzenlenen toplantıya, HDP İstanbul milletvekilleri, Pervin Buldan ile Hüda Kaya, İstanbul İl Örgütü Eş Başkanları Cesim Soylu, Ayşe Erdem ve HDP’liler katıldı.

HDP teşkilatlarına yapılan saldırıların emrinin saray ve AK Parti hükümeti tarafından verildiğini ileri süren Buldan, “Son iki günde yaşananlar, Türkiye’nin içinde bulunduğu kaosu çok açık tüm çıplaklığıyla göz önünde bulundurmaya değerdir. Son iki günde Halkların Demokratik Partisi’nin tüm il ve ilçe teşkilatlarına saldırılar düzenlendi. Ve bu saldırıların özellikle saraydan ve AKP hükümetinin emriyle verildiğini buradan ifade etmek istiyorum. Cumhurbaşkanının 400 milletvekili sevdası, cumhurbaşkanının başkanlık sevdası karşısında Halkların Demokratik Partisi’nin il ve ilçe teşkilatları ve genel merkezi ateşe verildi. İçerisinde insanlar yakılmak istendi ve eşyalar yağmalandı. Dün akşam genel merkezimizde çalışan arkadaşlarımız ölümden kıl payı kurtulmuşlardır. Genel merkez önünde bulunan güvenlik güçleri olayı durdurmak yerine ne yazık ki olayı izlemekle yetindi. Türkiye bugün 90’lı ve 95’li yılların çok çok ötesinde bir kaosla karşı karşıyadır. Yine 95’li yıllarda olduğu gibi evler, işyerleri ateşe veriliyor halklar karşı karşıya getirilmeye çalışılıyor. 1 Kasım seçimlerinde Recep Tayyip Erdoğan’ın tek başına iktidar olma sevdasının bunun altında yattığını söyleyebiliriz. Ama şunu çok açık şekilde ifade etmek isteriz ki onlar bizi yaktığı sürece biz daha çok büyüyeceğiz. İki gündür yaşananlar hepimizi derinden üzmüştür, yüreğimize figanlar düşürmüştür. Dağlıca’da, Iğdır’da, Cizre’de, İstanbul’da, Ankara’da.. yakılanlar, yıkılanlar, öldürülenler, katledilenler bunları tasnif etmiyoruz istediğimiz olaylar değil ama tüm bunların altında cumhurbaşkanının 1 Kasım seçimlerine hazırlık yaptığını açık bir şekilde ifade etmek istiyoruz.” dedi.

SALTANAT SEVERLER BIRAKSA TÜRK HALKLARI BARIŞ İÇİNDE EKMEĞİNİ KAZANACAK

İstanbul Milletvekili Hüda Kaya’da, “Bu darbeler dönemine vakıf olan Türk halkları eğer egemenler, baskıcılar, özgürlüğü ve barışı insanlara yaşatmak istemeyenler, güç severler, saltanat severler halkımızı bıraksalar, insanların üzerlerinden ellerini çekseler insanlarımız hiç bir ayrım gözetmeden Türk, Kürt, Alevi, Sünni, Müslüman, Hıristiyan gibi ayrım gözetmeden bu halk barış içinde ekmeğini kazanacak, kuru ekmek yiyecek ama huzur içinde bir nefes almayı seçecek. Bunları her yerde acı çekmiş bedel ödemiş insanlarımız hala ifade ediyorlar.” şeklinde konuştu.

İstanbul’da olabilecek bir facianın önüne sağduyu çağrısı yaparak geçtiklerini söyleyen İstanbul İl Örgütü Eş Başkanı Cesim Soylu ise, “Bizler bu saldırıların hangi amaçla yapıldığını Türkiye kamuoyu iyi bilmektedir. Ancak biz şunu söylüyoruz; biz siyasi partiyiz, meşru demokratik zeminde geri adım atmayacağız. Asla bu saray karşısında diz çökmeyeceğiz. Ve biz meşru siyasetimizi Türk halklarının kardeşliği adına demokrasiyi her zeminde sonuna kadar savunacağız. Biz gerçekten sağduyulu davranmasaydık dün İstanbul’un her yerinde facia olurdu. Biz sağduyulu davrandık.” diye konuştu.

İstanbul İl Örgütü Eş Başkanı Ayşe Erdem ise, “Ülkenin üçüncü büyük siyasi partisinin Ankara’nın göbeğindeki genel merkezini saatlerce muhasara altına alan, ellerini kollarını sallayarak içeri girip kundaklayan saldırgan güruha gösterilen müsamaha, ülkemizin geleceğine, barışa ve kardeşliğe vurulan ağır bir darbedir. Dün ve bir önceki gün İstanbul’da partimize, bazı demokratik kitle örgütlerine ve medya binalarına yönelik planlı ve organize tüm saldırıları 'duygusal tepki' veya 'demokratik protesto' ibareleriyle servis eden saray medyası, bu saldırıların suç ortaklığını yapmaktadır.” ifadelerini kullandı.