Peşmergenin Kobani'ye gelişi sürekli erteleniyor. IŞİD'in geçiş yolunu kapamak için Mürşitpınar sınır kapısını yoğun bir saldırı altına alması, gecikmenin nedeni olarak gösteriliyor. Kobani Savunma Bakanı Hesen, IŞİD'in sınıra saldırmasının nedeninin peşmerge takviyesini engellemek olduğunu söylüyor.
Ağır silahlarıyla Türkiye üzerinden Kobani'ye gelmesi beklenen peşmergenin geçiş noktası olması planlanan Mürşitpınar sınır kapısı yoğun bir IŞİD saldırısı altına alındı. PKK'nın Suriye uzantısı YPG militanları sınır kapısının elde tutulması için IŞİD'e yönelik daha çok hava saldırısı düzenlenmesi çağrısı yaptı. YPG güçlerinin komutanları IŞİD'e silah desteği taşıyan konvoyların vurulmasını istedi. 
 
Sınırı vuruyorlar
 
PYD Eşbaşkanı Asya Abdullah, Kobani'yi kuşatan IŞİD militanlarına örgütün kontrolü altındaki diğer bölgelerden tank, havan topu ve mermi dahil askeri destek sevk edildiğini söyledi. Fransız Haber Ajansı AFP, IŞİD'in Türkiye üzerinden geçecek olan peşmerge güçleri gelmeden sınır bölgesini ele geçirmeye çalıştığını duyurdu. Kobani ”˜Savunma Bakanı' İsmet Şeyh Hesen de IŞİD'in sınıra saldırmasının nedeninin peşmerge takviyesini engellemek olduğunu söyledi. 
 
”˜Peşmerge çatışmayacak'
 
Kürdistan Bölge Yönetimi Peşmerge Bakanlığı sözcüsü Helgurd Hikmet, güçlerinin Türkiye üzerinden Kobani'ye 'beş gün veya bir hafta sonra geçeceğini' açıkladı. Gecikmenin nedeni ise açıklanmadı. Öte yandan Kürt Bölgesel Yönetimi Hükümet Sözcüsü Sefin Dizayi peşmergenin doğrudan çatışmaya girmeyeceğini, ancak ağır silahlarla IŞİD'e karşı savaşan YPG' destek olacağını söyledi. Kürt yetkililer daha önce 200 olarak açıklanan ve 150'ye düşürülen peşmerge sayısını da 155 olarak verdi. Kürt yönetimi Peşmerge'nin Kobani'ye götüreceği silahların yarı-ağır nitelikte olduğunu ve IŞİD'in elindeki tank ve zırhlı araçlara karşı etkili olacağını belirtti.
 
ÖSO Kobani'de
 
Kobani'de IŞİD ile YPG arasında yaşanan çatışmalar kentin doğu bölgesinde yoğunlaştı. Dünden buyana yoğunlaşan çatışmalarda rejim karşıtı Özgür Suriye Ordusu'na (ÖSO) mensup 100 kişinin Kobani'ye gelip IŞİD'e karşı savaştığı öğrenildi. ÖSO yetkilileri Kobani'deki YPG güçlerine destek vermek için 1300 silahlı askerini göndereceğini açıklamıştı.
 
Suruç'a havan mermisi düştü
 
IŞİD'in Mürşitpınar Sınır Kapısı'na yaptığı saldırılar sırasında atıldığı değerlendirilen bir havan mermisi ise Mürşitpınar Mahallesi'ndeki boş araziye düştü. Olayda ölen ya da yaralanan olmadı. Sınırdaki önlemlerini sürdüren güvenlik güçleri, çatışmaları izlemeye gelenleri can güvenliği açısından bölgeden uzak tutmaya çalışıyor.