Ege’nin En Büyük 100 Sanayi Kuruluşu listesinde birinci sırada yer alan Petkim, 50’nci yıl dönümünü Gündoğdu Meydanı’nda İzmirlilerle birlikte kutladı. 2 Nisan’da Aliağa Petkim Tesisleri’nde çalışanlar için hazırlanan ilk törenle başlayan kutlamalar, İzmirlilerin katıldığı Göksel konseriyle sona erdi.

Konserde Petkim Çalışanları Korosu, Sinema Senfoni Orkestrasıyla birlikte Berkant’ın unutulmaz şarkısı Samanyolu’nu seslendirdi. Koro ve orkestranın şefi SOCAR Türkiye Başkanı Kenan Yavuz’du. Konser, binlerce İzmirlinin hep birlikte söylediği İzmir Marşı ile sona erdi. 4 Nisan Cumartesi günü saat 19.30’da DJ performansıyla başlayan konsere 10 bin İzmirli katıldı. Petkim Çalışan Korosu, SOCAR Türkiye Başkanı Kenan Yavuz şefliğinde Berkant’ın unutulmaz şarkısı Samanyolu’nu söyledi. Petkim çalışanlarına bu şarkıda Sinema Senfoni Orkestrası eşlik etti. Meydandaki binlerce İzmirlinin de eşlik ettiği Samanyolu şarkısının ardından, içinden İzmir geçen şarkılarıyla Sinema Senfoni Orkestrası sahneye çıktı. Binlerce İzmirli, ‘İzmir’in kavakları’ ve ‘Ah bir ataş ver’ gibi şarkıları orkestrayla birlikte söyledi.

PETKİM İÇİN SENFONİ ORKESTRASI’YLA İLK DEFA

Petkim’in 50’nci yıl kutlamaları için Sinema Senfoni Orkestrası ile ilk defa sahne alan Göksel, sevilen şarkılarını İzmir halkı ve Petkim çalışanları için söyledi. Programda Göksel, önceki gün aramızdan ayrılan Kayahan’ın anısına sözü ve bestesi sanatçıya ait olan 'Kar Taneleri' parçasını seslendirdi. Kayahan’ın İzmir doğumlu olduğunu yolda gelirken öğrendiğini söyleyen Göksel, Gündoğdu Meydanı’nı ışıklarıyla aydınlatan binlerce İzmirli’ye, “Çok güzelsiniz hepiniz ‘Kar Taneleri’ gibi görünüyorsunuz. Büyük sanatçı Kayahan da ışıklar içinde yatsın’ dedi. Petkim’in 50. yıl dönümünde sahne almaktan ve İzmirlilerle buluşmaktan büyük mutluluk duyduğunu belirten Göksel, 'Yalnız Kuş, Sen Orda Yoktun ve Uzaktan' gibi en sevilen şarkılarını seslendirdi.

GÜNDOĞDU’DA ZEYBEK

Konserde, İzmir efelerinin Gündoğdu Heykeli’nin önünde oynadığı Zeybek ve İzmir semalarında renkli bir ışık şöleni yapan havai fişek gösterisi izleyenlerin beğenisini topladı. Programın sonunda sanatçılarla sahneye çıkan SOCAR Türkiye Başkanı Kenan Yavuz ve Petkim Genel Müdürü Sadettin Korkut, İzmir Marşı’nı meydandaki binlerce İzmirli ile birlikte seslendirdi. Büyük bir coşkuyla söylenen İzmir Marşı’nın ardından Kenan Yavuz, Türkiye ve Azerbaycan arasındaki kardeşliğe vurgu yaparak, SOCAR ve Petkim adına tüm İzmir halkına teşekkür etti.