Cumhurbaşkanı R.Tayyip Erdoğan’ın Batman mitinginde işçilere yönelik 'nankörlük yapmayın' demesine ilişkin açıklama yapan Petrol-İş Başkanı Mustafa Tekik, "İşçi sınıfı nankör değildir." diyerek tepki gösterdi.

Tekik, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, mitinge giden işçilerin işten atıldığını ve mağdur olduğunu belirterek, bununla ilgili seslerini Erdoğan’a duyurmak istediklerini kaydetti. TPAO’nun yan kuruluşu olan Tpic işçileri ile güçlü bir gönül bağlarının olduğunu ifade eden Tekik, "Bu işçilerimizin hak arama mücadelesinde kendilerini sonuna kadar destekleyeceğiz. Bu işçiler son derece kalifiye, son derece deneyimli işçilerdir. Yıllardır bu işle ilgili çalışıyorlar. Bu işçiler çok fedakar ve emektar işçilerdir. Özellikle bu bölgelerde en meşakkatli ortamda çalışan işçilerimiz işten atıldı. Ama iki firma arasındaki kariyer savaşı sonucu şu an evde oturmuş bir şekilde, asgari ücret almak suretiyle istihdam edilmeye devam ediyor." diye konuştu.

Sendika olarak bu işçilerin sorunu ile ilgili siyasi parti temsilcileriyle sürekli görüştüklerini anlatan Tekik, şöyle devam etti: "Sesimizi gücümüz yettiğince duyurmaya çalıştık. Ama geldiğimiz noktada henüz bu arkadaşlarla ilgili temenniden öteye maalesef bir gelişme yaşanmadı. Biz tabiî ki bir emek örgütü olarak, bir sendika olarak, her koşulda işçi sınıfının yanında olacağız. Biz bu hak arama mücadelesini sürdürürken zaman zaman AKP’li yetkililerin ön yargılı bazı tutum ve açıklamalarına maruz kaldık. Sanki işçileri kışkırtan ve onları manipüle eden bizlermişiz gibi bir algı uyandı. Biz hiç kimseyi kışkırtma pozisyonunda değiliz. Sadece işçilere yardımcı olmaya çalışıyoruz."

Erdoğan’ın Batman ziyaretini basın yoluyla öğrendiğini belirten Tekik, şunları kaydetti: "Tpic'de işçi arkadaşlarımız, Erdoğan’ın Batman’a gelişinin bir gün öncesinde yanıma geldiler. Dertlerini anlatan bir mektup yazmamı istediler. Bir mektup kaleme alıp arkadaşlara teslim ettim. İşçi arkadaşlar bu mektubu Cumhurbaşkanı'na ulaştırmak istiyorlar. Bunun mümkün olmadığını anlayan arkadaşlarımız miting alanında Cumhurbaşkanı'na yönelik Tpic işçilerine sahip çıkmaları için slogan atıyorlar. Tabi bu arkadaşlarımızın hiçbirinin durumu iyi değil hepsi borçlu durumdadır."

Cumhurbaşkanı'nın tepkisine anlam veremediğini belirten Tekik, son olarak şunları söyledi: "Bu arkadaşlarımız çalışmadan kazanmak istemiyorlar. Bu arkadaşlarımız çalışıp ülkemizin ekonomisine katkı sağlamak istiyorlar. Bu firma arkadaşlarımızı işten çıkarıyor. Bunun yanında işçi alım ilanı yapıyorlar. Bu arkadaşlarımız haksızlığa uğradıkları için çare arayışındalar. Bu vesile ile şunu belirtmek isterim. İşçi sınıfı nankör değil. Soma’da, Ermenek’te, Şırnak’ta, tarlalarda, fabrikalarda, hayatı güzelleştirmeye çalıştığını söylemek durumundayım. İşçi sınıfının nankör olmadığını ve yapılanı kabul etmediğimizi belirtmek isterim. Nankörlük kelimesi kesinlikle zorumuza gitti."