İnsanlığın iftihar tablosu Peygamber Efendimiz’i (sas) tanımak ve tanıtmak amacıyla düzenlenen ‘Herkes O’nu Okuyor’ Yarışmasının tanıtımı için Bartın’da kitap okuma etkinliği düzenlendi.

'Kaybedeni Olmayan Yarışma' sloganıyla bu yıl 2.’si düzenlenen 'Herkes O’nu Okuyor' yarışması için tanıtım ve bir saatlik kitap okuma programı düzenlendi. Bartınlı peygamber sevdalılarının, kitaplarını alıp Peygamber Efendimiz'in (sas) hayatını okumak için akın ettiği Belediye Sosyal Tesisleri'nde düzenlenen programa; Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, MHP Bartın milletvekili adayı Sezai Bilgin, MHP Merkez İlçe Başkanı Murat Demir, BAKİAD Başkanı Birol Dikyurt, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile çok sayıda peygamber sevdalısı katıldı.

Peygamber Yolu Derneği tarafından Türkiye genelinde gerçekleştirilen 'Herkes O’nu Okuyor' yarışmasını, yapılan protokolle Bartın Eğitimciler Derneği olarak gerçekleştirdiklerini açıklayan yarışmanın Proje Koordinatörü Levent Ertuna, yarışma hakkında bilgiler verdi. 2 Ocak 2015 tarihinde internet üzerinden başvuruları başlayan yarışmanın son başvuru tarihinin 8 Mart 2015 tarihi olduğunu açıklayan Levent Ertuna, "Türkiye ve dünyada 7'den 70'e herkesin Efendimiz (sas) ile ilgili kitapları okumaya teşvik eden yarışma vesilesiyle Efendimiz'in (sas) doğru ve aydınlatıcı bilgilerle daha yakından tanınması sağlanacak." dedi.

“O’nun (sas) hayatını, güzel ahlakını, af, hoşgörü ve sulh yörüngeli yaşamını, insanlarla olan ilişkisini, sözlerini, yaptıklarını, duruşunu, İslam’ı yayma çabaları sırasında yaşadığı zorlukları ve bunlar karşısındaki sabrını, şefkatini ve yolunu öğrenmeye ve hayatımıza taşımaya var mısınız” şeklinde çağrıda bulunan Levent Ertuna, “Zaman sevgililer sevgilisi, efendiler efendisi Hazreti Muhammed Mustafa’yı (sas) tanıma, tanıtma, O’nu (sas) hayatımıza misafir etme zamanıdır.

Peygamberimiz'in (sas) hayatını hayatımıza hayat kılmanın yolu O'nu (sas) ne kadar tanıdığımızla doğru orantılı. Sınava girmek isteyen ilkokul öğrencileri 'Çocuklar İçin Sevgili Peygamberimizin Hayatı', ortaokul öğrencileri ise 'Gönüllerin Efendisi Hz. Muhammed Mustafa, lise öğrencileri 'Şiddet ve Savaş Karşısında Nebevî Duruş Sulh Peygamberi' kitabından sorumludurlar. Yetişkin kategorisindekiler 'İnsan ve Topluma Ulaşma Yönüyle Peygamber Efendimiz’ kitabından sorumludurlar.”

Peygamber Yolu Derneği tarafından hazırlanan videoların gösteriminden sonra programa kitaplarıyla katılanlar bir saat boyunca Peygamberimiz'in (sas) hayatını hep birlikte okudu. Peygamber Efendimiz'i (sas) tanımak ve tanıtmak amacıyla düzenlenen yarışma organizasyonunu tebrik eden Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın da 'İnsan ve Topluma Ulaşma Yönüyle Peygamber Efendimiz’ isimli kitabı okuyarak yarışmaya destek verdi.

www.herkesonuokuyor.com online adresinden kayıt yapılan ‘Herkes O’nu Okuyor’ yarışması sonunda, dereceye girenler umre başta olmak üzere çeşitli hediyelerle ödüllendirilecek.