'Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından organize edilen 'Kutlu Doğum' etkinliği, Yenikapı'da çok sayıda vatandaşın katılımı ile gerçekleştirildi.

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Yenikapı miting alanında Kutlu Doğum etkinliği düzenlendi. Kur'an-ı Kerim ve ilahilerin okunduğu programda zaman zaman tekbir getirildi. Etkinliğe katılan vatandaşlar bayan ve erkek ayrı olmak üzere arama noktalarında geçerek miting alanına giriş yaptı. Alanında bayan ve erkekler olmak üzere polis bariyerleri ile ayrıldığı görüldü. Etkinliğe olan yoğun katılımı fırsat bilen seyyar satıcılar da alanda yerini aldı. Alanda kadın ve erkeler için sağlık çadırı kurulduğu gözlendi. Etkinliğe katılan vatandaşlar programdan hemen önce alanda hep beraber öğle namazını kıldı.

Etkinlik kapsamında konuşan araştırmacı yazar Mehmet Göktaş konuşmasına 6-7 Ekim'de ölen Yasin Börü ve Furkan Doğan'ı anarak başladı. Göktaş, Börü ve Doğan'ın şehit olduklarını ve Peygamber Efendimizle beraber olduklarını söyledi. Göktaş, "Bugün burada dünyanın en güzel şehrinde dünyanın en güzel insanını anmak için toplandık. Önderimiz liderimiz O'dur bizim. İşte biz bugün burada diyoruz ki Ümmetin bütün liderleri Hz. Muhammed'i örnek almak zorundadır." dedi. Müslüman ülkelerinin hep birbiri ile savaştığını ve Müslümanın Müslümanı öldürdüğüne değinen Göktaş şöyle konuştu: "Ey Mısırın firavunu Peygamberi örnek alacaksın. Sen kimi korkuttun Hindistan, Çin, Amerika'yı mı korkuttun söyleyin. Allah'ın izni ile sizi O'na benzetmeyi öğreteceğiz." dedi

Benim Peygamberim ashabından hiç kimseyi harcamadı diyen Götaş, "Özellikle şu konuya dikkat edin. Zamanımızda Müslümanlar özellikle şu şekilde harcanıyor. Liderler veya yönetimler ne diyor biliyor musunuz? Sesi biraz fazla çıkıyorsa eğer bir Müslümanın bu provokatör diyor, bu ajan diyor ve harcıyor harcıyor harcıyor. Ama benim Rasülümün bir özelliği vardı, ashabından hepsini istihdam ediyordu. " şeklinde konuştu.

Etkinlik okunan ilahi, şiir ve dualarla son buldu.