Ağrı Eğitimciler Derneği tarafından organize edilen 'Herkes Onu Okuyor' kampanyası kapsamında 'Güzel Ahlak Abidesi Efendimiz(sav)' konulu konferans düzenlendi. Program din görevlisi Lütfü Karataş tarafından Kur’an-ı Kerim okunması ardından güzel ilahiler ve şiir okunması ile başlandı.

Star Konferans Salonunda gerçekleşen konferansa konuşmacı olarak Yüzüncü Yıl Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Abdulhakim Yüce katıldı. Ahlâkın en muazzamı olan Peygamber Efendimiz (sav)'in insanlık için bir ışık, bir ümit ve rehber olduğunu belirten Yüce, bir nebze de olsa O'nu okumak, anlamak ve O'nun hayatından dersler almak gerektiğini söyledi. Din müessesesinin kuruluş amacının ahlak hasenesi olduğunu hatırlatan Yüce, "Peygamberlik müessesesinin üzerinde ve özünde güzel ahlak vardır. Güzel ahlak ilk olarak Hazreti Adem(as) ile başlayıp Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed(sav) tamamlanmak üzere sonuçlanmıştır." dedi.

Ayeti kerimede belirttiği gibi mükemmel ahlak üzere yaratılan Efendimiz(sav) bütün esma-i hüsna sıfatlarına muazzam olarak mazhar olduğunu ve bu mevzuda da lider olduğunu ifade eden Yüce şöyle konuştu: "O'nu yaşadığı toplum ile anlamak için tahlil etmek gerekir. Bir cahiliye devri ile kızlarını diri diri gömen bir toplumu 23 yılda karıncaya basmayacak kadar yetiştiren tebliğ ve irşadı ile insanlığa bir örnektir. İşte en mükemmel mümin ahlakı en güzel olandır. Yani ihsan şuurudur. İhsan ise Allah’ı görüyor gibi ibadet etmektir. Hayatın bütün aktiviteleri ile gözetleyen Allah’a ibadettir. Bu da iman, ibadet ve ahlaktan ibarettir. Güzel ahlâk, Allah, insan ve mal ile münasebetidir. İnsanın eşya ile olan münasebeti de sınırlı ve sorumludur. İşte İslama göre ücret ihtiyaç kadardır. Onun için Allah’a giden bütün yollar güzel ahlâk üzerinedir.”

'Herkes O'nu Okuyor' kampanyasına da değinen Yüce, O'nu okumak, anlamak ve hayata tatbik etmek gerektiğini; düzenlenen bu tür kampanyaların birer fırsat ve ortak bir dua olduğunu kaydetti. Yüce, yaklaşık bin kişinin katıldığı konferansta kitaplarını okurlar için imzalarken, katılımcılara kek, gül lokumu ve gül suyu ikram edildi.