Antalya Ticaret ve Sanayi Odası’nın (ATSO) 133’üncü kuruluş yıl dönümü etkinlikleri kapsamında Türkiye Foto Muhabirleri Derneği iş birliğiyle gerçekleştirilen Uluslararası Antalya Basın Fotoğrafı Günleri-PhotoAntalya kapsamında Instagram’da düzenlenen 'Antalya' konulu fotoğraf yarışması büyük ilgi gördü. Instagram’da ilk 10 günde #PhotoAntalya etiketiyle yüklenen fotoğraf sayısı 4 bini aştı.

ATSO Başkanı Davut Çetin, katılımcıların herhangi bir sayı sınırlaması olmadan, yalnızca 10-27 Mart tarihlerinde Instagram’da #PhotoAntalya etiketi ile yüklenmiş fotoğraflarıyla katılacağı yarışmada birinciye 3 bin, ikinciye 2 bin, üçüncüye bin lira ödül verileceğini söyledi. 12 fotoğrafın da ATSO’nun kuruluş yıl dönümü olan 3 Nisan’da sergileneceğini ifade eden Çetin, "Bu yarışmayı Antalya’da yaşayanların kente dair farkındalıklarını artıracağı ve aynı zamanda Antalya’nın tanıtımına yapacağı katkı için çok önemsiyoruz. Antalya’ya ilişkin paylaşacak fotoğrafı olan herkesi bu yarışmaya katılmaya davet ediyoruz." dedi.

FOTOĞRAFIN USTALARI 1-5 NİSAN’DA ANTALYA’DA

Öte yandan Uluslararası Antalya Basın Fotoğrafı Günleri için hazırlıklar tüm hızıyla sürüyor. 1-5 Nisan tarihlerinde Cam Piramit’te gerçekleşecek etkinliklere fotoğraf sanatının ve foto muhabirliğinin ustaları Ara Güler, Coşkun Aral, Sökmen Baykara, Ozan Sağdıç gibi Türkiye'nin tanınmış isimlerinin yanı sıra, National Geophraphic’in ünlü fotoğrafçısı Reza, ABD'den Christopher Morris, Avrupa'dan Jodi Bieber, Asya’dan Kosuke Okahara gibi dünya çapında usta fotoğrafçılar ile Geo, New York Times, Russian Magazine Reporter gibi önemli dergilerin editörleri katılacak. Etkinlik kapsamında başta Cam Piramit olmak üzere, şehrin birçok yerinde sergi ve etkinlikler gerçekleştirilecek. Antalyalılar basın fotoğrafçılarının eserlerini kentin farklı yerlerine kurulan sergi alanlarında görme imkânına kavuşacak.