Antalya Ticaret ve Sanayi Odası’nın (ATSO) 133’üncü kuruluş yıldönümü etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen Antalya konulu fotoğraf yarışmasında başvurular tamamlandı. 10-27 Mart tarihleri arasında ‘Instagram’a yüklenen 8 bin 500’ye yakın fotoğrafın ilk üçüne toplam 6 bin lira para ödülü dağıtılacak.
‘Uluslararası Antalya Basın Fotoğrafı Günleri’ kapsamında düzenlenen ‘PhotoAntalya’ Antalya konulu fotoğraf yarışması tamamlandı. 17 gün boyunca #photoantalya etiketiyle paylaşılan fotoğrafların yer aldığı yarışmada, 8 bini aşkın fotoğraf sisteme girdi.
ATSO Başkanı Davut Çetin’in “Antalya’nın tanıtımı için çok önemli bir yarışma” diye nitelendirdiği etkinliğe Antalya’nın yanı sıra Türkiye’nin pek çok bölgesinden katılım gerçekleşti.

Jüri başkanlığını Instagram’ın fenomen Türk ismi Mustafa Seven’in yapacağı jüride Seven’in yanı sıra Akdeniz Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bilal Arık, Türkiye Foto Muhabirleri Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Öner Şan ve Ümit Kozan, ATSO Basın Birimi’nden Orhan Çakmur, Antalya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mevlüt Yeni ve ATSO Başkan Yardımcısı Mustafa İssi yer alıyor.

1 Nisan’da toplanarak fotoğrafları değerlendirecek olan jürinin kararı ATSO’nun Kuruluş Yıldönümü olan 3 Nisan’da açıklanacak.

Yarışmanın sonunda jürinin değerlendireceği fotoğraflar arasından 15’i ödül alarak sergilemeye değer olarak seçilecek. Birinciye 3 bin, ikinciye 2 bin, üçüncüye bin lira ödül verilecek yarışmada 12 eserde sergilemeye değer olarak seçilecek. ‘Antalya’nın tüm renklerini bir fotoğrafa sığdırabilir misiniz?’ sloganıyla yola çıkan yarışma büyük bir heyecana sahip oldu.