Kasımpaşa’da yalnız yaşadığı öğrenilen yaşlı bir kadın, mutfakta yemek yapmak istediği sırada piknik tüpü alev aldı. Çevredekilerin yardımı ile evden çıkarılan kadın ölümden döndü. Yangın sırasında evde bulunan piknik tüpü bomba gibi patladı. Patlama anı bir cep telefonu kamerasına saniye saniye yansıdı.

Olay Kasımpaşa Salhane Sokak’ta üç katlı apartmanın üçüncü katında meydana geldi. İddialara göre Güllü Birkay’ın (75) kiracı olarak yaşadığı dairede, piknik tüpünden kaynaklı yangın çıktı. Birkay’ın yemek yapmaya çalıştığı sırada başlayan alevler, önce yatağına sonra halıya sıçradı. Yangını fark eden vatandaşlar, yaşlı kadını evinden çıkararak bir esnafın iş yerine götürdü. Bu sırada olay yerine itfaiye ekipleri de geldi. İtfaiye ekiplerinin müdahalesi öncesi evde bulunan piknik tüpü büyük bir gürültü ile patladı. Patlama çevrede büyük korku ve paniğe sebep oldu. Çok sayıda itfaiye ekibi yangına müdahale etti. Yangın kontrol altına alındı. Soğutma çalışmaları sürerken olay yerindeki vatandaşlar da patlamanın şokunu bir süre üzerinden atamadı. Polis ve sağlık ekipleri de olay yerine geldi. Ölen ya da yaralananın olmadığı olay sırasında sokakta toplanan çok sayıda mahalleli olup biteni yakından izledi. Bazı vatandaşların itfaiye ekiplerine yardım ettikleri gözlendi.

Ölümden dönen ev sahibi Güllü Birkay, yaşadığı olayın şokunu bir süre üzerinden atamadı. Bir iş yerinde bekletilen kadın yaşadıklarını şöyle anlattı: “Bir çorba ısıtayım dedim. Tüp patladı. Birden bire tutuştu. Yatağım oradaydı. Yatak tutuştu. Ben kaldım orada. Çevredeki adamlar beni kurtardı. Ben çıktıktan sonra evde patlama oldu.Ben yalnız yaşıyorum. Param yok. Yemek yapmaya çalıştığım sırada bu olay yaşandı.”