Kara Havacı Pilot Albay Fahri Aydın’ın ağabeyi Hüseyin Aydın, dün makamında intihar girişiminde bulunan kardeşinin sosyal medyada attığı twitlerden dolayı kumpas kurulduğu iddiasıyla intihar girişiminde bulunduğunu söyledi. Ağabey Aydın, “Kardeşimin intiharından da sorumlu olanlar hem Kara Kuvvetleri Komutanı hem Harita Genel Komutanı, hem Genelkurmay Başkanı, hem Başbakan hem Cumhurbaşkanıdır.” dedi.

Kara Havacı Pilot Albay Fahri Aydın’ın ağabeyi Hüseyin Aydın, kardeşinin intihar etmesiyle ilgili GATA'nın önünde açıklama yaptı. Aydın, kardeşinin Gülhane Tıp Askeri Akademisi’nde (GATA) yoğun bakımda yattığını ifade etti. Hüseyin Aydın, kardeşinin makamında beylik tabancasıyla intihar girişiminde bulunmasının sebebini mesai arkadaşlarından öğrendiği kadarıyla sosyal medyada attığı twitler olduğunu söyledi. Aydın, “İntiharın sebebi sosyal medyada attığı twitler mesai arkadaşları subay, astsubaylar söyledikleri, sosyal medyada attığı twitlerden dolayı kendisine kumpas kurulduğunu söyleyerek makamında intihar etmiştir.” ifadesinde bulundu.

Kardeşinin şuanda yoğun bakımda olduğunu açıklayan Hüseyin Aydın, “Kardeşim şuanda yoğun bakımda, pek fazla ümit yok. Bunun sebebi bu ülkeyi ayrıştıran, bu ülkeyi, insanları bölen ne askerine, ne polisine, ne öğretmenine sahip çıkmayan devletin tepesindekilerdir. Kardeşimin intiharından da sorumlu olanlar hem Kara Kuvvetleri Komutanı hem Harita Genel Komutanı, hem Genelkurmay Başkanı, hem Başbakan hem Cumhurbaşkanıdır. Bu insanlar kolay yetişmiyor. Koskoca pilot albay, insanlar bu kadar kolay harcanmamalı. Sosyal medyada attığı, paylaştığı twitlerden dolayı kendisine kumpas kurulmuştur.” diye konuştu.

Devletin bütün savcılarını göreve çağıran Ağabey Hüseyin Aydın, konuşmasına şöyle devam etti: “Gerçi yargıda ne kadar yargıya güveneceğiz onu da bilemiyoruz. Kime ne kadar kime güveneceğimizi artık hiç bilemiyoruz, bu ülkede. Yazıklar olsun. Koskoca bir albay kolay yetişmiyor. Rezil ettiler, çocuğu. Bu çocuk inançlı bir insan. Annesi, babası hacı, intihar edebilecek bir insan değil. Bu çocuğu ne kadar sıkıştırdılar, ne kadar kumpas kurdular ki çocuk intihar etti."

Kardeşinin ne tür twitler attığını bilmeyen ağabey Aydın, “Ben yurt dışındaydım şimdi geldim. Hiçbir şey bilmiyorum. Öğreneceğiz ve bu işin arkasını bırakmayacağız.” dedi.