Sabiha Gökçen Havalimanı'ndan saat 21.20'de İzmir'e hareket etmesi gereken Türk Hava Yolları'na (THY) ait uçağın kalkış saatinin pilot olmaması gerekçesiyle gecikmesi, yolcuların tepkisini çekti.

İddiaya göre THY'ye ait TK-2920 sefer sayılı saat 21.20 İzmir uçağı, pilot bulunamaması gerekçesiyle 1 saat rötar yaptı. Erkenden havalimanına gelen yolcular, pilotun olmadığını ve uçağın 1 saat gecikmeli kalkacağını duyunca yetkililere tepki gösterdi.

Yolculardan Lütfiye Kıran, kendilerine yetkililerin uçağın kalkmama nedeni olarak pilotların olmadığını, bundan dolay uçamadıklarını söylediklerini belirterek, "Saat 21.20'de kalkması gereken uçağa 35 dakika gecikme verdi. Ama bu gecikme 1 saati buldu. Bu gecikmeden dolayı İzmir'e varış saatimiz 12. Ve ben 12'den sonra yaşadığım Aydınlı'ya nasıl gideceğimi bilmiyorum. Burdaki yetkililer bize yardımcı olmuyorlar ve her defasında gittiğimiz yetkililer şu cevabı veriyorlar; 'Biz THY'de çalışan personel değiliz, biz bilmiyoruz, yetkili değiliz' gibi cümlelerle karşılaşıyoruz. Bizim THY'ye verdiğimiz rakamlar 350-400 gibi rakamlar. Biz mağduriyet yaşamayalım diye THY'yi tercih ediyoruz, ama tercih ettiğimiz THY bizi bu şekilde mağdur ediyor." tepkisini gösterdi.