Türkiye Basketbol Ligi'nde 28 yıl aradan sonra şampiyon olan Pınar Karşıyaka’nın geçtiğimiz gün, Ankara’ya giderek önce AK Parti Genel Merkezi’ni, ardından da sarayda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı ziyaret etmesi ilçeyi karıştırdı. Pınar Karşıyaka taraftarları, takımın sosyal medya hesaplarına ziyaretle ilgili tepki gösterdi. Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar da, ziyaret için davet almadığını belirterek, Kulüp Başkanı Ali Erten’e tepki gösterdi. Spor kulüplerinin herhangi bir cinsin, siyasal görüşün, farklı tercihlerin toplandığı yerler olmadığını aktaran Akpınar, “Sporu siyasete bulaştırmamak gerekiyor. Bunlar yanlış işlerdir.” dedi.

Türkiye Basketbol Ligi’nde 28 yıl sonra şampiyon olan Pınar Karşıyaka kafilesi, geçtiğimiz pazartesi günü işadamı Erdal Acar'ın özel uçağı ile Ankara'ya gitmişti. Kafile, önce AK Parti Genel Merkezi'ni, ardından da Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nı ziyaret etti. Kafilede, Karşıyaka Spor Kulübü Başkanı Ali Erten, Takım Koçu Ufuk Sarıca, AK Parti İzmir İl Başkan Yardımcısı Emrun Sulayıcı, eski İl Başkan Yardımcısı İşadamı Ahmet Kurtuluş ve takım oyuncusu Mertcan Solkol yer aldı.

Pınar Karşıyaka heyeti ilk olarak AK Parti Genel Merkezi'ne gitti. Kafile burada Genel Başkan Yardımcısı İzmir Milletvekili Nükhet Hotar ile buluştu. Pınar Karşıyaka kafilesi daha sonra Cumhurbaşkanlığı Sarayı'na geçerek Recep Tayyip Erdoğan ile bir araya geldi.

AKPINAR: SPORU SİYASETE BULAŞTIRMAMAK GEREKİYOR

Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, belediye meclis toplantısında ziyarete tepkisini dile getirdi. Karşıyaka Kulüp Başkanı Ali Erten’e tepki gösteren Akpınar, “Spor kulüpleri herhangi bir cinsin, herhangi bir siyasal görüşün farklı tercihlerin toplandığı yerler değildir. Spor kulüpleri ve sanat, siyasetin üstünde olan dallardır. Sporu, siyasete bulaştırmamak gerekiyor. Bunlar yanlış işlerdir. Kulüp başkanımızdan şunu isterdim; AK Parti İl Başkan Yardımcısı varsa CHP’nin, MHP’nin ve diğer partilerin de il başkan yardımcıları da olması gerekirdir. Bu kentin belediye başkanı davet edilmediyse madem, diğer partilerin il başkan yardımcıları da olması gerekirdi. Bende konuyu üzülerek takip ediliyorum. Umarım arkadaşlar konuyu düzeltir. 103 yıllık spor kulübü hiç kimsenin olmamıştır. Kulübümüz kimselere de peşkeş çekilmemiştir. Yöneticilerin daha dikkatli olması gerektiğine inanıyorum.” dedi.

Meclis toplantısında söz alan CHP’li Meclis üyesi Yücel Çağatay, Pınar Karşıyaka’nın 28 yıl sonra gelen şampiyonluğunun siyasi amaçla kullanıldığını belirterek, “Pınar Karşıyaka Basketbol takımımızın şampiyon olması hepimizi çok gururlandırdı. Ancak bir spor adamı olarak son günlerde bu kupanın siyasi amaçla kullanıldığını gözlemliyorum. Bu konuda gerçekten üzülüyorum. Karşıyaka Spor Kulübü armasında ay-yıldız taşıma onuru verilmiş Türkiye’deki, üç kulüpten birisidir. Fakat Karşıyaka Spor Kulübü siyasetin içerisine hiç bu kadar girmemişti. Şampiyonluk kupası elden ele dolaşıyor ve siyasi parti genel merkezlerine götürülüyor. Bu kadar olmasına içim kan ağlıyor.’’ diye konuştu.

Pınar Karşıyaka’nın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı ziyaret etmesiyle ilgili fotoğraflar, takımın sosyal medya hesaplarından da paylaşıldı. Pınar Karşıyakalı taraftarlar, sosyal medyada yazdıkları yorumlarla ziyareti yanlış bulduklarını ifade ederek takım yönetimine tepki gösterdi.