Basın Konseyi Başkanı Pınar Türenç, basının hiç olmadığı kadar zor bir dönemden geçtiğini söyledi. Türenç, "Tüm renkler Basın Konseyi çatısı altında toplandı. Gördük ki bu sancılı dönemde basın da normalleşiyor.” dedi.

Basın Konseyi'nin kuruluşunun 27.yılı İstanbul Büyük Kulüp'te verilen yemekle kutladı. Kutlamaya Zaman Gazetesi Genel Yayın Müdürü Ekrem Dumanlı ile Cihan Haber Ajansı Genel Müdürü Abdülhamit Bilici de katıldı. Ayrıca, Basın Konseyi’nin onursal başkanlarından İstanbul Milletvekili Oktay Ekşi, Başkent TV’nin kurucusu Zonguldak Milletvekili Mehmet Haberal, Basın Konseyi Yüksek Kurul Üyeleri TBMM Eski Başkanı Hüsamettin Cindoruk, gazeteciler Tufan Türenç, Altan Öymen, Konsey 2. Başkanı Koç Üniversitesi Öğretim Üyesi Murat Önok, Barolar Birliği 2. Başkanı Başar Yaltı, Avukat Turgut Kazan, İzmir Barosu Başkanı Aydın Özcan, İzmir Gazeteciler Cemiyeti 2. Başkanı Misket Dikmen, Milliyet Yazarı Yaman Törüner, kısa bir süre önce Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Müdürlüğü'nden ayrılan Utku Çakırözer, İstanbul Gazeteciler Deneği Başkanı Engin Köklüçınar, Gazeteci Okşan Atasoy, Sakarya Gazetesi İmtiyaz Sahibi Üstün Ünügür, Ulusal Kanal Koordinatörü Yalçın Büyükdağlı, Mer Medya Genel Müdürü Erdal Güven, Afyon Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mehmet Emin Güzbey, Av. Kaan Karcılıoğlu, Gazeteci Levent Yıldız, Genel Sekreter Namık Koçak ile Basın Konseyi Vakfı Yönetim Kurulu Üyeleri Seda Kaya Güler ve Elif Atayman da geceye katılanlar arasındaydı.

Yemekte bir konuşma yapan Pınar Türenç, basının hiç olmadığı kadar zor bir dönemden geçtiğini belirtti. Toplantıya pek çok farklı görüşü temsil eden gazetecinin katılmasını “Tarihi bir toplantıya şahitlik ediyoruz” sözleriyle değerlendiren Türenç, “Meslek hayatımda 40 yılı geride bıraktım ancak böylesine bir baskı dönemi yaşamadım. Basın Konseyi 27. yaşına girerken, 27 yıldır sürdürülen mücadelede bu nöbeti ben devralmış bulunuyorum. Tarihi günlere şahitlik ediyoruz. Aslında bu yemeği, tarihi bir toplantı olarak da adlandırabiliriz. Çünkü, yelpazenin tüm dilimleri, tüm renkleri Basın Konseyi çatısı altında toplandı. Gördük ki, bu sancılı dönemde basın da normalleşiyor. Zaman grubu, üyeliklerini sonlandırmıştı ancak şimdi geri dönüyorlar. Bu da normalleşmenin en açık kanıtıdır. Zaman Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı ile Cihan Haber Ajansı Genel Müdürü Abdülhamit Bilici, Bugün Gazetesi Genel Müdürü Erhan Başyurt’un yeni üye oldukları bu süreçte, Basın Konseyi’nin çok değerli üyeleri FOX TV, Halk TV, Kanaltürk ve Bugün TV’nin de aramıza katılması, gücümüze güç katmıştır.” şeklinde konuştu.

Zaman Gazetesi Genel Yayın Müdürü Ekrem Dumanlı da “Basın Konseyi'nden geçici olarak, küserek ayrıldık ama kalbimizin bir parçası hep buradaydı, döndüğümüz için mutluyuz.” değerlendirmesinde bulundu.