Medya kuruluşlarına yönelik operasyonda Ankara'da İpek Grubu kuruluşlarına yapılan operasyonlara tepkiler büyüyor. Basın Konseyi Başkanı Pınar Türenç, medya kuruluşlarının teröre destek vermekle suçlanmasının kabul edilemez olduğunu belirterek "Bunun seçime giden şu 60 günde medya kuruluşlarına baskın, yıldırma, gözdağı amaçlı olduğunu düşünmeden de edemiyorum." dedi.

Türenç, Kanaltürk Televizyonu'nun canlı yayınına katılarak operasyonlara ilişkin görüşlerini açıkladı. Operasyonların ne zamandan beri beklendiğini anlatan Türenç, "Son Bakanlar Kurulu’ndaki yeni oluşumla zaten bunun daha hızlanacağı söylenmişti. Bazı medya kuruluşlarına el konulacağı, Mali Suçları Araştırma ekiplerinin (MASAK) bu tür adres gösterilen medya kuruluşlarına gideceği, mali baskınlarla yıldırma operasyonlarının yapılacağı bekleniyordu. Ben bunu ummuyordum. Çünkü bu kadar uluslararası alanda Türkiye’nin itibarının böylesine sarsılması için hareket edileceğini düşünmüyordum. Ama bu sabah uyandık ki İpek Grubu’na MASAK ekiplerince operasyon düzenlenmiş." şeklinde konuştu.

'MEDYA TERÖRE DESTEK VERMEZ'

"Baskınların yıldırma amaçlı olduğunu düşünmeden edemiyorum" diyen Türenç şöyle devam etti: "Seçime giderken medyaya hiza vermek ve medyanın belli bir amaç uğruna yayın yapması beklenen, istenen veya bu yolda alınan bir planlama diye düşünüyorum. Ama teröre destek veren medya suçlamasını da ben bir medya kurum başkanı olarak da kabul etmem mümkün değil. Medya teröre destek vermez, medya terörü lanetler ve açığa çıkaran bir mecradır. Hep şu söyleniyor: Medya teröre destek veriyor, mali destekte bulunuyor, yayınlarıyla onları halka sevimli gösteriyor. Dün akşam da bir yayın grubunda aynı şeyler konuşuldu. Ben dehşet içinde izledim, bu tv yayınlarının RTÜK tarafından, medyadan sorumlu Başbakan Yardımcısı tarafından izlenilmediğini düşünmüyorum. İzlenilmesi lazım ve bunun kanılarıyla ortaya konulmadığı taktirde bu kanallara büyük cezaların gelmesi lazım. Yayın cezalarının gelmesi lazım. Onlar yapılmıyor, tam aksine muhalif medyanın bazı organlarına sabah erken saatlerinde baskın ekipleri gidiyor. Bu tablonun demokrasilerde yeri yok. Demokrasinin hiçbir yerine sığdıramazsınız. Uluslararası alanda, platformda Türkiye’yi tam demokrasi ile yönetilen batılı uygar bir ülke diye gösteremezsiniz, kabul ettiremezsiniz. Umarım seçime giderken daha fazla bir şey olmaz. MASAK ekiplerinin bu aramasıyla da sonuçlanacağını umuyorum. Hep ummakla geçiyor hayatımız."

Türenç, operasyonların diğer medya kuruluşlarına da sıçrayabilme ihtimalini değerlendirdi. Fauat Avni isimli Twitter kullanıcısının yazdıklarında bir çok kurumun isminin geçtiğini belirten Türenç, "O zaman onlara da.. Bu kabul edilemez. Dünyanın hiçbir yerinde kabul edilemez. Türk medyasının özgür, bağımsız olduğunu kabul ettiremezsiniz. Tepenizde böylesine bir demoklesin kılıcı sallanırken özgür haber, özgür medya düzeninin olduğunu kabul ettiremezsiniz. Bunu biz anlamak zorundayız, bunu aylardır, yıllardır söylüyoruz. Dilimizde tüy bitti. Medya özgür haber yapar, gerektiğinde yayınlar. Bu kadar açık, ama teröre destek veriyor gerekçesiyle medyanın suçlanmasını kabul etmemiz mümkün değil." ifadelerini kullandı.