Basın Konseyi Başkanı Pınar Türenç, Koza İpek Grubu bünyesindeki şirketlere kayyum atanmasına tepki için Bugün ve Kanaltürk’ün olduğu binaya geldi. Çok endişeliyiz diyen Türenç, “Dünya Türkiye’de basın özgürlüğünün olmadığını bir kez daha görüyor. Kayyumların atanması, el konulması kabul edilemez. Demokrasilerde böyle uygulamalar yok. Bununda ötesinde dünyaya rezil oluyoruz.” dedi.

Koza İpek Holding bünyesindeki şirketlere kayyum atanmasına tepkiler sürüyor. Basın Konseyi Başkanı Pınar Türenç de Mecidiyeköy’de bulunan Bugün ve Kanaltürk binasına gelerek destekte bulundu. “Bu linç kampanyası devam ediyordu.” diyen Türenç, “Önce Dijitürk’ten çıkarıldı. Sonra peşpeşe bir çok yerden muhalif sesin ilişkisi kesildi. Bu grup tamamen muhalif bir medya kanalı. Bu sesin yok edilmesi isteniyordu ve başarıldı. Hiç şaşırmadım beklediğimiz bir şeydi.” açıklamasını yaptı.

Pınar Türenç şöyle devam etti: “Burada gerçekten de TCK’ya göre doğru mu değil mi o bile araştırılmadan tamamen sesin kesilmesi ve burada çalışan binlerce kişinin işsiz kalması anlamına da geliyor. Bununda ötesinde dünyaya rezil oluyoruz. Dünya Türkiye’de basın özgürlüğünün olmadığını bir kez daha görüyor. Kayyumların atanması, el konulması kabul edilemez. Demokrasilerde böyle uygulamalar yok. Biz bugün bunu Türkiye’de yaşayan insanlarız. Bu bize üzüntü veriyor. Çok endişeliyiz. Her geçen gün seçime gidilen Türkiye’de muhalif sesin kesilmesi seçim sandığı kesilir diye düşünülüyor. Oysa olaya 5 kala seslerin karartılması ve kararın değiştirileceğini düşünmüyorum. Herkes kararını vermiş. Herkes olayların ne olduğunu gayet biliyor.”