Çorum’da DHKP-C örgütüne yönelik Pir Sultan Abdal Derneği Genel Merkezi’nin de aralarında bulunduğu 3 adrese yapılan operasyonda 3 kişi gözaltına alındı.

Çorum İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube ekipleri, DHKP-C'ye yönelik bir süredir sürdürdüğü teknik ve fiziki takibin ardından bugün erken saatlerde operasyon başlattı. Operasyon kapsamında çok sayıda polis, Kale Mahallesi Uğur Mumcu Caddesi üzerindeki Pir Sultan Abdal Derneği Genel Merkezi binasına geldi. Çevrede geniş güvenlik önlemleri alındı. Terörle Mücadele Şube ekipleri dernekteki bilgisayar ve dökümanlara el koydu.

Bina dışında asılı bulunan Grup Yorum'un afişi indirilirken, pencere önündeki Berkin Elvan'ın fotoğrafının bulunduğu çerçeve de kaldırıldı. Polis ekiplerinin dernek binasındaki incelemeleri yaklaşık 8 saat sürdü.

Öte yandan dernek binasıyla birlikte Çorum'daki 3 farklı adrese yönelik düzenlenen operasyonda Devrim T., Hasan G. ve Beytullah K.'nin gözaltına alındığı bildirildi. Zanlılar, Çorum Emniyet Müdürlüğüne götürüldü.

Aynı derneğe 2013 yılının Aralık ayında Samsun merkezli başlatılan operasyonda baskın düzenlenmiş ve derneğin genel başkanı Halil T. tutuklanmıştı.