Van’ın Başkale ilçesinde mühimmat yüklü araçla yapılan intihar saldırısını PKK’nın askeri kanadı Halk Savunma Birlikleri (HPG), üstlendi. PKK’ye yakın haber sitelerinde yayınlanan haberde intihar saldırısı düzenlemek isterken parçalanarak hayatını kaybeden PKK mensubunun Van doğumlu Tolhıldan Fırat kod adlı Nedim Gülce olduğunu ve saldırıda 1 ton patlayıcı kullanıldığını açıkladı.

Van’ın Başkale İlçesinde bulunan Bebleşin Jandarma Karakolu’na 6 Ağustos tarihinde bir grup PKK mensubu uzun namlulu silah ve roketlerle saldırıda bulunmuştu. Güvenlik güçlerinin saldırıya karşılık vermesiyle çatışma çıkmıştı, çatışmanın sürdüğü anda PKK örgütü bomba yüklü bir otomobili Jandarma karakolunun önünde patlatmak istedi. Patlatılmak istenen otomobil karakola yakın bir noktadaki zırhlı araca çarpınca büyük bir gürültüyle patladı. Hedef alınan karakol nizamiyesi zarar görmezken, intihar saldırısını yapan PKK mensubu parçalanarak hayatını kaybetti.

PKK ile Güvenlik Güçleri arasında ki çatışma 2 saatten fazla sürdü. Bomba yüklü aracın infilak etmesi sonucu çevrede bulunan araçlara şarapnel parçaları isabet etti, 4 kişi çeşitli yerlerinden yaralandı. Patlamada yaralananlar Hakkari Devlet Hastanesi’nde tedavi altına alındı.

PKK’nın askeri kanadı Halk Savunma Birlikleri (HPG), intihar saldırısını üstlenip intihar saldırısında ölen PKK mensubunun kimliğini açıkladı. İntihar saldırısı düzenleyen kişinin Van doğumlu Tolhıldan Fırat kod adlı Nedim Gülce isimli PKK mensubu olduğu duyuruldu.
Saldırıda yaklaşık bir ton patlayıcı kullanıldığını açıklayan PKK örgütü, bu eylemin hava saldırılarına misilleme olarak yaptıklarını da açıkladı.

AĞRI'DA DA 2 TONLA SALDIRMIŞLARDI

Terör örgütü PKK Ağrı Doğubayazıt'da da benzer bir intihar saldırısında bulunmuştu. Teröristler 2 ton patlayıcı yerleştirilen traktörle karakola saldırmışlardı. Saldırıda 2 asker şehit düşmüş, 31 asker yaralanmıştı. Saldırıyı düzenleyen terörist de ölmüştü.