PKK’nın gençlik yapılanması olan Yurtsever Devrimci Gençlik Hareketi (YDG-H) mensupları Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ilçesinde uyuşturucu ve fuhuşa son sloganlarıyla bir eve silahlı, sopalı ve taşlı baskın yaptı.

Elde edilen bilgilere göre olay, gece 01.30 sularında Ceylanpınar Bahçelievler Mahallesi 270. sokakta meydana geldi. İç savaş sonrası Suriye’den kaçarak Ceylanpınar’a yerleşen iki Suriyeli kadının evlerine, ilçede fuhuş yaptıkları gerekçesiyle PKK’nın gençlik yapılanması YDG-H mensupları tarafından ‘fuhuş ve esrara son’ sloganları eşliğinde silahlı ve taşlı saldırıyla baskın yapıldı. Yaklaşık 10-15 YDG-H mensubu tarafından yapılan baskında, evde bulunan A.A isimli şahıs ve iki Suriyeli kadın tekme tokatlarla darp edilirken, evin içindeki bazı eşyalar ve evin önünde park halinde bulunan ve A.A’ya ait olduğu iddia edilen araç taş ve sopalarla kullanılamaz hale getirildi.

YDG-H mensupları gerçekleştirdikleri baskın sonrası sokak aralarına kaçıp izlerini kaybettirirken, sokakta yaşanan silahlı ve taşlı saldırı sonrası gürültüye uyanan mahalle sakinleri durumu polise bildirmesi üzerine olay yerine çok sayıda güvenlik elemanı geldi. Olay yerine gelen güvenlik güçleri darp edilen ve yüzü kanlar içerisinde bırakılan A.A’yı hastaneye götürürken iki Suriyeli kadını ise ifadeleri alınmak üzere Ceylanpınar Emniyet Müdürlüğü'ne götürdü. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.