Tunceli'da yol kesip üç aracı ateşe veren PKK’lı grup, akşam saatlerinde de aynı yolda yine araçları ateşe verdi. Meşe ağacı ile yolu kapatarak içine bomba tuzağı koyan teröristler, daha sonra çok sayıda aracı ateşe verdi.


Tunceli- Erzincan karayolunun 15'inci kilometresinde bir grup PKK'lı yol kesti. PKK'lı teröristler Uzuntarla mevkiinde saat 18.00 sıralarında araçları durdurarak yolu trafiğe kapattı. Ardından bir süre propaganda yapan PKK’lılar, daha sonra 1 TIR ve 2 kamyonu ateşe verdi. Araçların yakılmasının ardından alevler ormanlık alana da sıçradı. Vatandaşlar kendi imkanlarıyla yangına müdahale ederken, Tunceli Belediyesi'ne ait itfaiye ekipleri de olay yerine geldi. Olayın ardından Tunceli Alay Komutanlığı'ndan kalkan kobra helikopterler PKK’lıların kaçtığı noktayı heronlarla tespit ederek
yoğun bombardıman başlattı. Bambardıman nedeniyle Uzuntarla köyüne ait ormanlık alanda yangın çıktı.

'AYNI YOLDA ARAÇLAR TEKRAR ATEŞE VERİLDİ'

Tunceli merkeze 15 kilometre uzaklıkta bulunan Uzuntarla mevkiinde saat 18.00 sıralarında araçları durdurarak ateşe veren teröristler bu kez 40’ıncı kilometre bulunan Zağge mevkiinde 21.00 sıralarında yol keserek çok sayıda aracı ateşe verdi. PKK’lı grub araçları yaktığı alanda yola bombada döşediği kaldedildi. Meşe ağacını keserek içine bomba tuzağı koyan PKK’lı grup daha sonra çok sayıda aracı ateşe vererek karayolunu trafiğe kapattı.

Bölgede karadan ve havadan operasyonlar devam ediyor.