PKK İsim Değiştiriyor!

Terör örgütü PKK adeta döndü ve yol değiştiriyor. Sözde özellikle Güneydoğu ve Doğuanadolu bölgesinde ki Kürt kardeşlerimizi savunduğunu iddia eden terör örgütü, son günlerde adeta isim değiştiriyor.

Ülkemizin mücadele ettiği PKK terörü, ağırlık olduğu bölgelerde imaj değişikliğine gidiyor. Kürt kardeşlerimizi savunduğunu ve onların davası uğruna çaba sarf ettiğini belirten PKK terörü, özellikle de bölgedeki halk tarafından destek görmedi. Son 3 aydır bölgedeki halkıda tepkisini toplayan ve destek bulamayan PKK çareyi imaj değişikliği yapmakta gördü. Geçtiğimiz günlerde Siirt halkı tarafından da evlerine alınmayan ve öldürülen PKK liların ardından ortaya atılan bu iddia oldukça dikkat çekti.

PKK nin Farklı İsimleri

İstihbarat raporları ortaya çıkınca örgütün asıl yüzü de ortaya çıktı. Örgüt en son olarak YPS yani (yekineyen parastina sivil) adıyla Güney doğuda ve Doğuda pkk sempatizanları adına eylem yapmışlardı. Ulusal haber ajanslarında ve kamuoyunda “halk ve gençlik” hareketi olarak iddia edilen terör örğütü, güvenlik güçlerimizle çatışmaya girdi. Çatışma sonrasında ölenlerin arasında terör örgütü PKK nin dağdaki kadrosunda bulunan teröristlerinde olduğunu, ve örgütün ölen cesetleri gizlemek için ya kanalizasyonlara sakladıklarını veya kaçıramadıkları cesetlerini kendilerini toprağa gömerek kaçırdıklarını belirtti. Güvenlik güçleri ve istihbaratların yaptığı bu açıklamada örgütün isim değiştirdiği, kimliklerini gizlemek için farklı isimlerde halk içeresinde propaganda yaptığı aşikar oldu.