Terör örgütü PKK, ağustos ayında kaçırdığı 20 gümrük memurunu serbest bıraktı. Türkiye'nin İran sınırındaki Kapıköy ve Üzümlü Sınır Kapıları'nda görevli gümrük memurları, İnsan Hakları Derneği’nin de aralarında bulunduğu sivil toplum örgütü temsilcilerine teslim edildi.

Hakkari'nin Üzümlü Gümrük Kapısı'nda görevli 10 gümrük memuru, 10 Ağustos'ta PKK tarafından kaçırıldı. Kaçırılan memurlarla ilgili araştırma yapılırken Van'ın İran sınırındaki Kapıköy Sınır Kapısı'nda da akşam mesaisi bittikten sonra eve giden 11 gümrük memuru ve 1 şoför daha kaçırıldı. Genelkurmay, gümrük memurlarının PKK tarafından kaçırıldığını açıkladı. Memurların kaçırılmasından sonra Gümrük ve Ticaret Bakanlığı iki gümrük kapısını da ikinci bir emre kadar kapatma kararı aldı.

PKK'nın serbest bıraktığı memurların isimleri şöyle: “Mehmet T., Emre Ç., Remzi A., Şevket S., İbrahim Berat D., Hacı Baki İ., Ömer Faruk K., Ali K., Gökhan G., Vahit Y., Adnan K., Mehmet A., Ergün T., Kemal Süha Ö., Ahmet M., Metin A., Hasan G., Ayşe Ş., Bahadır K., Aydoğan K.”