Antalya’da eski istihbarat polislerine yönelik ikinci kez operasyon yapıldı. Antalya merkezli 4 ilde yürütülen ve aralarında müdür ile amir rütbesinde polislerin de bulunduğu 13 kişi hakkında gözaltı kararı çıkarıldı. Gözaltına alınanlardan 6'sı Antalya Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’ne getirildi. Avukat Osman Yengil, Antalya’da ikinci kez 'algı operasyonu' düzenlendiğine dikkat çekerek, “Emniyetin rutin çalışmalarından suç üretilmeye çalışılıyor.” dedi.

Antalya güne yeni bir polis operasyonuyla uyandı. Eski istihbarat polisleri hakkında, ‘usulsüz dinleme’ iddiasıyla yeni bir operasyon başlatıldı. Aralarında müdür ve amir rütbesinde polislerin de bulunduğu 13 kişi hakkında gözaltı kararı çıkarıldı. Sabah saat 06.00’da başlatılan Antalya merkezli operasyonda 6 kişi gözaltına aldı. Haklarında gözaltı kararı bulunan ancak şehir dışında olanlar da Antalya’ya getirilecek. Gözaltı işlemleri tamamlandıktan sonra Emniyet sorgularının akşam saat 18.00’den sonra başlaması bekleniyor.

Emniyet kaynakları operasyonla ilgili bilgisi vermezken, gözaltına alınanlardan bazılarının avukatlığını yapan Osman Yengil, operasyonun usulsüz dinleme iddialarıyla ilgili olduğu bilgisini verdi. Antalya’da istihbarat polislerine ikinci bir 'algı operasyonu' düzenlendiğini ifade eden Yengil, “29-30 Eylül 2014 tarihlerinde aynı gerekçeyle yapılan operasyonda gözaltına alınanlara yeniden operasyon düzenleniyor. Sabah saat 06.00’da evlerinden alındılar. Operasyonu ilk soruşturmanın da savcısı olan memur suçlarından sorumlu Antalya Cumhuriyet Savcısı Serkan Beyoğlu yürütüyor.” dedi.

DAHA ÖNCE SERBEST BIRAKILDILAR

İlk operasyonda gözaltına alınan polislerden bazılarının savcılık sorgusunun ardından, bazılarının da tutuklandıktan sonra serbest bırakıldığını hatırlatan avukat Yengil, operasyon hakkında şu değerlendirmede bulundu: “Psikolojik harekat, algı operasyonu. 2009-2010’da yapılmış emniyetin rutin çalışmasından suç üretilmeye çalışılıyor. 29-30 Eylül’de yapılan operasyonla.. yani konu, aynı olay. Bu yapılan madem suçtu birinci dosyada niye serbest kaldılar? Parça parça, dalga dalga yapılması algı operasyonu olduğunu gösteriyor.” diye konuştu.

Gözaltı uygulananlar arasında aktif görevde bulunan istihbaratçıların yanı sıra ilk operasyonun ardından meslekten ihraç edilenler de bulunuyor. Haklarında gözaltı kararı bulunanların çoğunun şehir dışında olması sebebiyle farklı illerde çalışma yürütülüyor. 5 yıl önce emekli olan eski İstihbarat Şube Müdürü S.S. hakkında da gözaltı kararı çıkarıldığı öğrenildi.

PKK'NIN AMANOS YAPILANMASINI ÇÖKERTMİŞLERDİ

Antalya’da ikinci kez operasyona maruz kalan istihbarat polisleri ortaya koydukları başarılı çalışmalarla tanınıyor. PKK’nın Amanos yapılanmasına yönelik başarılı bir operasyona imza atmışlardı. Bu operasyonda turizm şehri Antalya’yı kana bulayacak çok sayıda C4 tipi patlayıcı madde ve mühimmat ele geçirilmişti. Bu çalışmayı başarıyla tamamlayan ekip eski İstihbarat Daire Başkanı Ömer Altıparmak tarafından övülmüştü. Altıparmak ekip üyeleri hakkında “PKK’nın Amanos yapılanmasını çökerten kahramanlar.” ifadesini kullanmıştı.