Yürek, annesi Fecire Yürek'le Kahramanmaraş Adliye Sarayı önünde gazetecilere yaptığı açıklamada, Tunceli'nin Ovacık ilçesinde meydana gelen patlamada yeğeni Taner Tokmak'ın hayatını kaybettiğini söyledi. 
     Kardeşinin ölümünden sorumlu olanlar yargılanıncaya kadar açlık grevi kararı aldıklarını anımsatan ve grevi başlatmak üzere Kahramanmaraş'a geldiklerini ifade eden Yürek, şöyle devam etti: 
     ''Daha önce 30 Ekim'e kadar bir gelişme olmazsa 87 yaşındaki annemle birlikte gelip burada açlık grevine başlayacağımızı belirtmiştim. Bu nedenle buraya yolculuk yaparken bizi bu kez Kürt derin yapısı vurdu. Dün akşam Tunceli-Ovacık kara yolunda CHP Milletvekili Hüseyin Aygün'ün kaçırıldığı yerde yeğenim Taner Tokmak ve bir arkadaşı tahrip gücü yüksek bir patlayıcıyla havaya uçuruldu ve hayatını kaybetti. Yeğenimin hayatını kaybetmesi üzerine açlık grevini erteledik.'' 
     Yürek, annesiyle Tunceli'ye gideceğini belirterek, ''Annemi alıp buradan bu kez Dersim'e geçiyorum. Parçaladıkları Taner'in annesi Hatice Tokmak'ı alıp dağlara yürüyeceğim. Gelsinler bizi öldürsünler. Artık çocuklarımızı, insanlarımızı, askerimizi, polisimizi ve savcımızı öldürmesinler. Gelsinler bizi öldürsünler. Ölüm onlara bir Kürt devleti getirecekse gelsinler bizi öldürsünler. Silahlı mücadele dönemi bitmiştir'' diye konuştu. 
     PKK'nin yaptığı eylem nedeniyle yeğenlerini kaybetmenin acısıyla Kahramanmaraş'ta yapacakları açlık grevini 31 Aralık tarihine ertelediklerini bildiren Yürek, ''Eylemimizi 31 Aralık'a kadar erteliyorum. Yine bir şey olmazsa yeni yılın ilk günlerinde geleceğim. Annemle birlikte burada bu sefer ölüm orucuna başlayacağım. Merak etmesinler bizim bünyemiz çok dayanıklı değil. Cenazemize yetişip, cenazemizi kaldırmak için buradaki eylemimiz şimdilik erteliyoruz'' şeklinde konuştu. 
     Anne Fecire Yürek de 12 Eylül'de oğlunun işkenceyle öldürüldüğünü iddia ederek, sorumlularının cezasını çekmesini istedi. 
     Kahramanmaraş'ın Afşin ilçesinde 1981 yılında intihar ettiği belirtilen ancak daha sonra işkenceyle öldürüldüğü öne sürülen öğretmen Ali Ekber Yürek için ağabeyi Mehmet Yürek, Ankara'ya gönderilmek üzere Tunceli Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulunmuş, soruşturma evrakını inceleyen Ankara Cumhuriyet Başsavcıvekilliği, ''Ali Ekber Yürek'in 12 Eylül döneminde gözaltına alınarak, öldürülmesi''ne ilişkin soruşturma dosyasını, ''görevsizlik'' kararıyla Afşin Cumhuriyet Başsavcılığına gönderilmesine karar vermişti. Dosya daha sonra Kahramanmaraş'a gönderilmişti.