Şanlıurfa İl Jandarma Komutanlığı ekipleri yaptığı istihbarı çalışma sonucu PKK'ya gönderilmesi planlanan silahlar düzenlenen operasyonla ele geçirdi. Toprağa gömülen silahlar yerinden çıkarılırken 2 kişi de gözaltına alındı.

Jandarma istihbarat çalışmaları sonucu PKK'ya gönderilmesi planlanan silahlar için Şanlıurfa’nın Viranşehir İlçesi Koşulu Mahallesi’ne operasyon düzenledi. C.D. ve İ.D.’ye ait ev ve eklentileri ile bu şahıslara ait arazide yapılan aramada bir G-3 A4 piyade tüfeği, bir G-1 piyade tüfeği, bir Glok marka 9 mm çapında tabanca, 3 Star marka 9 mm çapında tabanca, bir 7.65 mm çapında tabanca, 606 7.62 mm G-3 piyade tüfeğine ait fişek, 230 tane 7.62 mm Kaleşnikof piyade tüfeğine ait fişek, 23 tane 9 mm çapında fişek, 19 G-3 piyade tüfeğine ait şarjör, 9 G-1 piyade tüfeğine ait şarjör, 5 Kaleşnikof piyade tüfeğine ait şarjör, 11 tabanca şarjörü ve bir Bushnell marka silah üstü dürbün ele geçirildi.

Olayla ilgili yakalanan C.D. ve İ.D. isimli şüpheliler Siverek Cumhuriyet savcısının talimatıyla gözaltına alındı. Olayla ilgili tahkikat başlatıldığı bildirildi.