MHP Kayseri İl Başkanı Baki Ersoy, Pınarbaşı ilçesinde bir sokağa Ege Üniversitesi’nde PKK’lılar tarafından yapılan saldırı sonucu hayatını kaybeden Fırat yılmaz Çakıroğlu isminin verilmesinin engellendiğini söyledi. Ersoy, "AKP ve belediye başkanı, PKK’lılar tarafından şehit edilen gencin isminden rahatsız oluyorlar." diyerek tepkisini sürdürdü.

"Büyükşehir Belediyesi AKP'nin arka bahçesi mi?" diye soran MHP İl Başkanı Ersoy, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik’e tepki amacıyla şu açıklamayı yaptı: "İzmir'de Ege Üniversitesi'nde PKK'lı hainlerce şehit edilen yiğidimiz Yılmaz Fırat Çakıroğlu'nun adı Pınarbaşı Belediye Meclisi'nin oybirliği ile Pınarbaşı ilçemizde bir sokağa verilmişken, Kayseri Büyükşehir Belediyesi'ndeki AKP'liler önce komisyonda daha sonra da mecliste oy çokluğundan aldıkları güçle bunu reddetmişlerdir. PKK'lılar tarafından canına kıyılan bir gencin adının bir sokağa verilmesinden kimler neden rahatsız olabilir? İçine düştükleri bu zavallı durumu kınadık ve 'Kimse Milliyetçi Ülkücü Hareket’i sınamaya kalkmasın. Kimse bizimle oyun oynamaya çalışmasın. Kimse bizim sabrımızı zorlamasın. Kendi taleplerini bekletmeden hayata geçiren AKP’lilerin bu tutumu, şehri germekten ve Ülkücüleri kışkırtmaktan öteye gitmeyecektir' diye uyardık. Fırat'ımızın adını o sokağa vereceğimizi ilan edip tavrımızı da açık ve net bir şekilde 'Yüreği yeten varsa, gelsin o tabelayı oradan kaldırsın' diyerek koyduk. Biz Büyükşehir Belediyesi'nin bu partizanca tavrından vazgeçeceğini umarken Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamada 'Çakıroğlu Şehit değildir, kimse bunu bize dayatamaz' cümlesiyle özetlenecek küstah ifadelere yer verilmiştir. Bir kez daha gördük ki PKK’nın Meclis'e girmesi sonrası hamaset yapıp, milliyetçilik rolü oynayanların bilinçaltındaki bakış açıları bu olay ile bir kez daha ortaya çıkmıştır."

Baki Ersoy, açıklamasında daha önce bazı isimlerin sokak ve caddeye verildiğini hatırlatarak, "Mavi Marmara gemisinde İsrail askerileri tarafından canına kıyılan AKP milletvekilinin oğlu Furkan Doğan'ın adını verirken kanun bahane etmeyen Büyükşehir Belediyesi, PKK’lılar tarafından canına kıyılan Fırat Çakıroğlu'nun adının sokağa verilmesiyle ilgili kararı reddederken kanunları bahane göstermektedir. Bu da göstermektedir ki ortada apaçık bir ülkücü düşmanlığı vardır. Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik'e çağrıda bulunuyoruz, Kayseri Büyükşehir Belediyesi babanızın çiftliği de değil AKP'nin belediyesi de değildir, Kayseri'nin belediyesidir. Gidin siyasetinizi parti binanızda yapın. Belediye imkanlarını kullanarak seçimde mensubu olduğunuz partiye seçim çalışması yaptırdığınız yetmedi mi? Büyükşehir Belediyesi'ni AKP'nin arka bahçesine çevirdiğiniz yetmedi mi? Oy çokluğunuza güvenerek aldığınız bu kararlarınızı Kayserili hemşerilerimizin vicdanlarına havale ediyoruz. Sayın Çelik, biz Fırat'ımızın adını o sokağa asacağız, bir kez daha tekrar ediyorum, yüreği yeten varsa, gelsin o tabelayı oradan kaldırsın." ifadelerine yer verdi.