Van’ın İran sınırındaki Kapıköy Sınır Kapısı'nda görevli 11 gümrük muhafaza memuru ile bir servis şoförünü kaçıran PKK’lılar 1 memur ile şoförü serbest bıraktı. Hakkari’nin Üzümlü Gümrük Kapısı'nda görevli 10 gümrük memurundan da 10 Ağustos'tan bu yana haber alınamıyor. Memurların bulunması için arama çalışmaları devam ediyor.

Hakkari’nin Çukurca ilçesine bağlı Üzümlü Gümrük Kapısı'nda 10 Ağustos'tan bu yana 10 gümrük görevlisinden haber alınamazken, benzer bir olay da önceki gün Van’da yaşandı. Van'ın İran sınırındaki Kapıköy Sınır Kapısı'nda saat 16.30'da mesai bittikten sonra 10 gümrük memuru ve 1 şoför servisle, bazı gümrük görevlileri de özel araçlarıyla Van'a gitmek üzere yola çıktı. Özel araçlarıyla yola çıkan memurlar Van'a ulaşırken, servisle gelenlerden haber alınamadı. Bunun üzerine yakınları ve diğer gümrük görevlileri durumu jandarma ekiplerine bildirdi. Jandarma ekipleri ihbar üzerine yol güzergahında araştırma yapıp, haber alınamayan 12 kişiyi bulmak için çalışma başlattı.

Van'a giderken teröristler tarafından kaçırılan gümrük memurlarından Gülcan Aydın T. ve minibüs şoförü dün gece yarısı serbest bırakıldı. PKK tarafından kaçırılan gümrük görevlilerinden Mehmet T. ile nişanlısı Gülcan Aydın T.'nin, Ordu'nun Ulubey ilçesinden oldukları belirtildi. Mehmet T.'nin dayısı Avni B., kaçırılan şoförle birlikte Gülcan A. T.'nin de dün gece itibariyle serbest bırakıldığı söyledi. Yeğeni Mehmet T.'den haber alınamayınca kendilerine bilgi geldiğini belirten Avni B., "Servisle ayrılınca telefonlarına ulaşılmıyor. Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'ndan müsteşar eniştemi arayıp çocuklarımızın kaçırıldığını söylüyor. Dün gece şoförle birlikte gelinimiz Gülcan A. T.'yi bırakıyorlar. Onlar şu anda Van'dalar, karakolda ifade veriyor. Nişanlılar düğünleri olacaktı yakında. İkisi de orada memur." dedi.

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinden Çukurca ilçesindeki Üzümlü Gümrük Sınır Kapısı'na vardiya değişimi için 10 Ağustos Pazartesi günü giden 10 gümrük görevlisinden henüz haber alınamıyor. Memurların bulunması için başlatılan arama çalışmaları devam ediyor.