Terör örgütü PKK’nın paralel yapılanması olan KCK, Güneydoğu’da 15 Şubat yıl dönümünü bahane ederek esnafa zorla kepenk kapattırdı. Abdullah Öcalan'ın Kenya'da yakalanarak Türkiye'ye getirilişinin yıl dönümü olan 15 Şubat’ı bahane eden PKK’nın paralel yapılanması KCK, Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde esnafa tehditle kepenk kapattırdı.

Sadece fırın ve eczanelerin kepenk kapatmadığı ilçede, sokaklarda vatandaşların da olmaması dikkat çekerken, Özel Harekât ve polis zırhlı araçlarının, kritik noktalarda nöbet tutarak devriye attığı gözlemlendi.

Öte yandan, Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde önceki gün polis noktasına yapılan bombalı saldırı ve dün akşam, içinde çok sayıda bomba ve mühimmat yüklü bir aracın ele geçirilmesinden sonra Şanlıurfa emniyeti ve jandarma güçleri Şanlıurfa'da alarma geçmiş durumda. Şanlıurfa’nın giriş ve çıkış noktalarındaki yol güzergahlarında polis arama kontrol noktası uygulamaları sıklaştırılırken, ilçelere giriş yapan olası şüpheli araçlar güvenlik güçlerince detektörlerle aranıyor.